Először járt a királynő divatbemutatón

London Fashion Week 2018, II. Erzsébet királynő
LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 20: (L-R) Chief Executive of the British Fashion Council Caroline Rush, Queen Elizabeth II and Anna Wintour attend the Richard Quinn show during London Fashion Week February 2018 on February 20, 2018 in London, England. (Photo by Tristan Fewings/BFC/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Életében először jelent meg a 91 éves II. Erzsébet brit királynő a londoni Fashion Weeken. Az első sorban helyet foglaló méltóság közvetlenül az amerikai Vogue magazin szerkesztője, és a divatipar legbefolyásosabb nője, Anna Wintour jobbján vette szemügyre a kifutót.
Vágólapra másolva!

A királynő a híres brit tervező, Richard Quinn ruháinak bemutatójára érkezett, igen nagy meglepetést okozva ezzel, és láthatóan remekül szórakozott a show alatt.

II. Erzsébet mióta megkoronázták 1953-ban, azóta maga is stílusikonná vált.

A királynő mellett helyet foglalt még Caroline Rush, a British Fashion Council (BFC) igazgatója, aki 2009 óta vezeti a nonprofit szerveztet, amelynek célja összefogni és támogatni a brit divatipar tervezőit és márkáit.

Caroline Rush, II. Erzsébet királynő és Anna Wintour Forrás: Getty Images/BFC/Tristan Fewings

II. Erzsébet megjelenése a brit divatipar bemutatóján nagy jelentőséggel bír, hiszen ez a szektor évente 26 milliárd fontos forgalmat bonyolít, valamint 800 ezer munkahelyet teremt és ezzel Nagy-Britannia legnagyobb kreatív iparága. A textil- és divatexport pedig önmagában 6,5 milliárd fontot ér.