Egy térképen minden ország legnépszerűbb látványossága

térkép, turizmus, TripAdvisor
A TripAdvisor nyertesei
Vágólapra másolva!
Az emberek többségének egyből beugrik egy vagy több látnivaló a legnépszerűbb országokból. Azonban most született egy olyan térkép, ami 197 nemzet legnépszerűbb turisztikai látványosságát mutatja be, olykor jelentős meglepetést okozva. Vajon Magyarországról mi került fel az ábrára?
Vágólapra másolva!

A turizmus egyre jelentősebb hatással van az országok gazdaságára. A bevételek 2005 óta – két évet leszámítva – folyamatosan emelkednek,

2016-ban összesen 1220 milliárd dollár volt.

A Statista adatai szerint a világon összesen 1,235 milliárd turista kelt útra, és ez a szám 2030-ra elérheti az 1,8 milliárd főt. A legnépszerűbb kontinens Európa, ahová több mint 600 millióan érkeznek évente.

Azonban jogosan merül fel a kérdés, hogy az egyes országokban mik a leginkább látogatott helyszínek. Ezt a kérdést válaszolja meg a Tripadvisor egy óriási térkép segítségével,

ahol 197 ország legnépszerűbb turisztikai célpontját gyűjtötték össze.

A térképen a legváltozatosabb célpontok szerepelnek. Néhol azok a helyszínek szerepelnek, amire mindenki számított. Ilyen Indiában a Taj Mahal, a kínai Nagy Fal vagy éppen a római Colosseum - írja a Vouchercloud.

Taj Mahal Forrás: Thinkstock

Azonban van ahol meglepetés született. A párizsi Eiffel-torony sokak szerint biztos befutó, de mégsem ez volt a legnépszerűbb Franciaországban a Tripadvisor szerint.

Nagy-Britanniában a Harry Potter Studio nyert, megelőzve a Big Bent és Stonehenge szikláit.

A teljes térkép:

A TripAdvisor nyertesei - Nagyobb képért kattintson a térképre! Forrás: Visual Capitalist

Magyarország legnagyobb turisztikai dobása a Parlament.

Az összesítésből kiderül, hogy a listán

  • 76 természeti képződmény,
  • 54 történelmi helyszín,
  • 38 általános turisztikai célpont (múzeum, kiállítás), és
  • 29 vallásos látnivaló szerepel.

Ezek eloszlása régiók szerint változik. Szembetűnő, hogy Kelet-Európában inkább a történelmi helyszínek vannak többségben, Nyugat-Európában a múzeumok vezetnek, míg Észak-, Közép- és Dél-Amerikát tekintve a természeti képződmények a vonzók. Ázsia ebből a szempontból kiegyensúlyozott.