A bitcoin feltalálója meglophatta partnerét

bitcoin, blockchain
A betelepülők azt ígérik, beindítják a helyi gazdaságot és segítik a közösség újjászerveződését (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Craig Wrightot – aki azt állítja, ő talált fel a híres kriptovalutát Nakamoto Satoshi néven – lopással gyanúsítja korábbi üzlettársának, Dave Kleimannak a családja, és 5 milliárd dollárt követelnek tőle.
Vágólapra másolva!

Wright 2016-ban állt nyilvánosság elé, hogy ő a híres kriptovaluta feltalálója, ám most komoly bajban van, mivel a 2013-ban meghalt volt partnerének családja azzal vádolja, hogy szerződéseket és aláírásokat hamisítva megszerezte Kleiman kriptovalutáját. A keresetet a sértett bátyja, Ira Kleinman nyújtotta be nemrégiben a floridai szövetségi bíróságnak.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Dave Kleimannak halála előtt több mint egymillió bitcoinja volt, amit ő maga bányászott ki élete során, és ennek mai értéke 5 milliárd dollár.

– fejtette ki a család ügyvédje.

Az ausztrál származású Wright jelenleg Londonban él, a Bloomberg állítása szerint megkereste őt, de a férfi még nem nyilatkozott az ügyben.

Illusztráció Forrás: The Register

Wright és Kleiman még 2011-ben közösen alapították a floridai székhelyű W&K Info Defense Research technológiai céget, amellyel a kiberbiztonságra összpontosítottak. A páros azonban már korábban is együtt dolgozott a bitcoin fejlesztésén. Kleiman haláláig 1,1 millió bitcoint birtokoltak közösen.

2016-ban saját blogbejegyzésében tette közzé Wright, hogy ő volt annak a csapatnak a fő szervezője, amely lényegében a bitcoin kriptovalutát megalkotta, ám a szkeptikusok ennek a hitelességét megkérdőjelezték, Wright pedig nem volt hajlandó előállni a bizonyítékokkal.

Egyébként a bíróságnak benyújtott bizonyítékok között szerepel több e-mail, ami Ira és Craig között zajlott, és ezekben szóba került Dave kriptovalutájának értéke is.