Félelmetes, hogy milyen robotok épülnek manapság

robot gif
Vágólapra másolva!
A robotika egyre rohamosabban fejlődik, melynek újabb ékes bizonyítéka a Hankook Method-2-es modellje. A gép olyan, mintha a filmvászonról lépett volna le. A 4 méteres monstrumot 100 millió dollárból fejlesztették, és bár lennének vevők a gépre, az egyelőre nem eladó.
Vágólapra másolva!

Szinte minden hétre jut egy olyan cikk, amelyen elámulhat az ember a robotika fejlődéséről. Rácsodálkoztunk már szaltózó emberre hasonlító szerkezetre, de ajtót kinyitó, Black Mirrort idéző robotkutyákra is.

Azonban a Hankook most egy olyan robotot épített, amely ugyan önállóan nem mozog,

viszont több sci-fi alkotásból is visszaköszön a designja.

Forrás: youtube.com

A lényeg, hogy a vezetőfülkébe beszíjjazott ember tudja irányítani a robot minden mozdulatát, egyfajta kiterjesztett testként. Hasonló irányítású robotokat lehet látni az Avatarban, vagy a Tűzgyűrűben.

Az 1,6 tonnás megabot előállítása 100 millió dollárba került, és egyelőre nem eladó.

A Method-2 névre hallgató robotóriás külalakja nem véletlenül hasonlít a filmekben megszokott formulához, ugyanis

a 4 méteres szerkezet tervezésében hollywoodi szakemberek is segítettek.

A test olyan magasan van, hogy abba csak létrán felmászva lehet beszállni. A robot tökéletesen tudja utánozni a kar és ujjmozdulatokat, igaz a járás még kissé döcögősen megy.

https://www.cnbc.com/2018/03/01/hankook-miraes-sci-fi-looking-robot-cost-over-100-million-to-develop.html

Ráadásul a robot erősen kiegyensúlyozatlan, ezért csak úgy tud működni, ha két láncon lóg, különben a hirtelen mozdulatoknál felborulna – írja a CNBC.

A robot alkotója szerint a gépnek széleskörű felhasználási területe lehet,

segíthet például katasztrófa sújtotta területeken, de adja magát a katonai felhasználás, vagy épp a bányászat.

A vállalat példaként hozta fel a fukusimai atomerőmű-balesetet, ahol a munka nagy részét robotok végezték a magas radioaktív sugárzás miatt.

A robotot már tavaly kipróbálta egy konferencián Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere is, aki le volt nyűgözve a technológiától.

A cég már több megkeresést is kapott külföldi hadseregektől és vállalkozásoktól, sőt már készül a Method-3-as modell is.