Bemutatjuk a legsmucigabb indiai milliárdost

Vijay Mallya
Indian tycoon Vijay Mallya arrives at Westminster Magistrates Court in central London on December 4, 2017, for the start of his extradition hearing. Mallya left India in March 2016 owing more than $1 billion after defaulting on loan payments to state-owned banks and allegedly misusing the funds. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
Vágólapra másolva!
Vijay Mallya indiai multimilliárdos 93 millió dollárt érő jachtját lefoglalta a máltai parti őrség, miután az üzletember hónapokig nem fizette ki a hajón dolgozók bérét. A The Gurdian forrásai szerint Mallya nagyjából egymillió fontnyi bér kifizetésével tartozik. Eközben India is a kiadatását kérte a britektől, mert Delhi szerint a Forma 1-es Force India csapat társtulajdonosa évekig pénzmosásból származó jövedelmekből szponzorálta a versenyzőket.
Vágólapra másolva!

A máltai parti őrség lefoglalta Vijay Mallya indiai üzletembe 95 méter hosszú jachtját, miután a személyzet a hatóságok segítségét kérte. A Force India Forma 1-es csapat társtulajdonosa hónapok óta tartozik a 40 tagú személyzet bérével.

A javarészt kelet-európaiakból, indiaiakból és britekből álló személyzet között akad olyan is, akinek már 92 000 fonttal tartozik az üzletember.

Az önmagát csak "King of the Good Times"-nak nevező mogult még tavaly tartóztatták le Londonban, miután megvádolták, hogy éveken át pénzmosásból származó bevételből szponzorálta a Force India csapatot.

Vijay Mallya Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az indiai hatóságok most a kiadatását kérik, hogy Delhiben feleljen a törvény előtt, az erről döntő bírósági tárgyalás áprilisban lesz Londonban. Danny McGowan, a Nautilus tengerészeti szakszervezet stratégiai szervezője szerint a legénységnek nem volt más választása, mint kérni a hatóságok segítségét.

Vijay Mallya hajóján többek között egy 15 üléses moziterem és Sir Elton John zongorája is helyet kapott,

arra viszont már nem maradt elég pénz, hogy a személyzet is megkapja a bérét. Mallya jelenleg a 11,5 millió fontot érő Hertfordshire-i lakásában tartózkodik, és nem kívánt reagálni a The Guardian megkeresésére.

Indian Empress Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balli

Az indiai üzletember egykoron "Branson of Bangalore"-nak is becézték figyelemreméltó sport és a szórakoztatás köré épülő birodalma miatt. Övé volt többek között a Kingfisher sör és a Kingfisher légitársaság is. A hajót még 2006-ban vette és 5 millió fontot költött a felújítására. A fedélzeten található Sir Elton John Yamaha Disklavier zongorája 226 000 euróért került hozzá egy jótékonysági árverésen.