Milliós budapesti négyzetméterárak a filmsztárok szomszédságában

Budapesten forgattak
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években a magyar filmek jól szerepeltek az Oscar-gálán, emellett hollywoodi sztárokkal készült amerikai szuperprodukció forgatásának is Budapest adott otthont. Ez nem véletlen, hiszen a fővárosi épületek és városrészek több történelmi korszak, illetve európai nagyváros megidézésére alkalmasak. Az ingatlan.com legújabb elemzése azt vizsgálta, hogy a legnépszerűbb filmforgatási helyszínek - többek között Széchenyi tér, VI. és VII. kerület belső része, körutak környékén mennyi volt az átlagos négyzetméterár az ingatlan.com-on hirdető magánszemélyek kínálatában, valamint mennyiért lehet lakást venni olyan városrészekben, utcákban, ahol akár a jövőben is felbukkanhatnak magyar és nemzetközi szupersztárok.
Vágólapra másolva!

Főszerepben Budapest

Fővárosunk játszotta már Párizst, például a Robert Pattinsonnal forgatott Bel Amyban. A Melissa McCarthy főszereplősével készült Kémben az Operaházat egy római kaszinó szerepében láthattuk. A Die Hard-filmek legutóbbi részében Bruce Willis moszkvai jeleneteit vették fel a magyar fővárosban, többek között a belvárosi Madách téren. Az Angelina Jolie rendezte Vér és méz földjén című háborús filmben a Margit híd budai hídfőjénél is voltak jelenetek, de további sztárok, köztük Harrison Ford, Mila Kunis és Jennifer Lawrence is forgattak már Budapesten

Árak, utcák, sztárok

A belvárosi helyszínek közül a Szabadság tér a legdrágább, ahol március elején az átlagos négyzetméterár 1,6 millió forint volt. A Lánchíd pesti hídfője kedvelt forgatási helyszín, a már említett Kém című filmben is megjelenő Gresham-palota közelében is bőven 1 millió forint feletti összeget kérnek egy négyzetméterért az eladók.

Az ötcsillagos hoteleknek is helyet adó Apáczai Csere János utcában 1,5 millió forintért kínálják a lakások négyzetméterét, a Bazilika melletti Sas utcában szintén 1,5 millió forintnál tartanak az átlagárak.

A Bazilika mellett lévő Hercegprímás utcában viszont valamivel olcsóbban lehet lakáshoz jutni, ugyanis az átlagos négyzetméterár itt kevéssel haladta meg az 1 millió forintot. Több filmforgatás volt korábban az Andrássy úton és környékén, ahol március elején az átlagos négyzetméterárak 908 ezer forintnál jártak. A filmekben egyre gyakrabban feltűnő Opera környékén a Dalszínház utcában és a Hajós utcában 850-900 ezer forintos négyzetméterárakra kell készülni.

illusztráció Forrás: Travel Channel

Brad Pitt és Robert Redford szereplésével forgatott Kémjátszma az Astoria mellett több ikonikus budapesti helyszínnel, például a Nyugati pályaudvarral és a Gozsdu-udvarral pótolta Berlint. A Nyugati tér mellett lévő Jókai utcában az ingatlan.com összeállítása szerint 750 ezer forint körül van az átlagos négyzetméterár,

míg a Gozsdu-udvarban 1 milliónál jártnak az árak.

A közelben lévő Wesselényi vagy a Síp utcában viszont 600 és 700 ezer forint közötti négyzetméterárakon hirdetik a lakásokat. Barátságosabb árak találhatóak még a Kiskörút közelében, például a Fővám téri vásárcsarnok szomszédságában, ahol szintén voltak filmforgatások, a Mária utcában és a Horánszky ucában például 500-600 ezer forint az átlagos négyzetméterár.