Besokallt a KFC, visszatérnek a régi partnerükhöz

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
Pedestrians pass outside a closed KFC fast food store in south London on February 19, 2018. US fast food chain KFC said on February 19 it had been forced to close many restaurants in Britain because of a new supplier failing to deliver chicken in time, generating some tongue-in-cheek outrage on Twitter. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben az tartotta lázban Nagy-Britannia gyorsétterem kedvelő közösségét, hogy vajon mikor oldódik meg a KFC húsellátási problémája. Ugyan egy hét után már majdnem minden üzlet kinyitott, de csak limitált volt a menüsor. A Kentucy Fried Chicken emiatt lépéskényszerbe került, és visszatért a régi szállítmányozó partneréhez.
Vágólapra másolva!

Nagy Britanniában a KFC rajongók szomorú napra ébredtek február 19-én. Az éttermek kétharmada nem nyitott ki, mert az üzletekbe nem jutott elegendő mennyiségű hús.

Mint kiderült, a probléma forrása a DHL szállítmányozási vállalat, amely nem tudta kezelni a hűtést igénylő, friss csirkehús szállításának logisztikáját. A legnagyobb gond az volt,

hogy a DHL-nek csak egy központja van az országban,

ahonnan nem tudták megfelelően és egyenletesen teríteni a húst.

Háromból két KFC nem nyitott ki február 19-én Forrás: AFP/Ben Stansall

Azonban a KFC bejelentette, hogy több céggel is leszerződik,

így a DHL mellett visszatér a korábbi logisztikai partneréhez, a Bidvesthez is.

A Bidvest ételek szállítására specializálódott, öt nagy központja is van a szigeten, így gyakorlatilag rutinmunka a KFC éttermek ellátása - írja a The Guardian.

A Bidvest és a KFC útjai azért váltak el februárban, mert egy 2017-es tenderen a DHL nyújtotta be az olcsóbb ajánlatot. Mivel minden cég törekszik a költségek lefaragására, így a Bidvest elvesztette megbízását.

Most a Bidvest a 900 étteremből 350-ért fog felelni az ország északi részében.

Még mindig van néhány étterem, ami nem nyitott ki Forrás: AFP/Ben Stansall

A KFC közlése szerint még mindig van olyan étterem, amely nem nyitott ki,

jelenleg 97 százalékkal üzemel a lánc.

A Bidvest visszafogadása után várhatóan megoldódnak a KFC csirkehús ellátással kapcsolatos problémái, ugyanis ezzel a lépéssel jelentős terhet vesznek le a DHL egyetlen disztribúciós központjáról.