Vágólapra másolva!
Töretlenül nő az utasforgalom minden irányban, immár negyedik éve több ki- és beutazást regisztrálnak. Legszembetűnőbben a légikikötők utasszáma növekedett, különösen vidéken - írja a Világgazdaság keddi száma a KSH Nemzetközi utazások jelentésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A negyedik negyedévben 829 millió eurót, éves szinten 3,3 milliárdot ért el az utasforgalom többlete, az előző évi bázishoz képest októbertől decemberig átlag fölött, 9,2 százalékkal emelkedett az utazási szolgáltatások egyenlege.

Jelentősen, 11 százalékkal nőtt a turisztikai célú beutazások száma Magyarországra, az ide látogató 12 millió külföldi a korábbinál 9 százalékkal többet, 427 milliárd forintot költött.

A külföldre látogató magyarok 2017 utolsó három hónapjában 8,8 százalékkal többet fordítottak utazásaikra, mint 2016 negyedik negyedévében, az év egészét tekintve külföldi költéseik összege elérte a 816 milliárd forintot.

Tavaly 3,9 és 7,4 százalékkal nőtt a be- és kiutazások száma. A légi közlekedésben folyamatosan dőlnek meg a rekordok, Budapesten csaknem negyedével, a kis vidéki reptereken összességében 34 százalékkal nőtt az utasforgalom, Debrecenben pedig 41 százalékkal ugrott meg október-novemberben.
A magyarok tavaly 20,3 millió látogatást tettek külföldön, míg a külföldiek 55 millió alkalommal látogattak Magyarországra, és a korábbinál 7,2 százalékkal többet, átlagosan 15,2 ezer forintot költöttek naponta.