Ennél a brit banknál van a legnagyobb fizetéskülönbség

Ez a világ 15 legerősebb bankja – galéria
HSBC
7, HSBC, Nagy Britannia, 2,52 ezer milliárd dollárnyi tőke
Vágólapra másolva!
A most kiszivárgott jelentés szerint a HSBC banknál van a legnagyobb fizetéskülönbség férfiak és nők között a brit bankszektorban: átlagosan 59 százalékkal keresnek kevesebbet a nők, a bónuszoknál ez a szám már 86 százalék.
Vágólapra másolva!

Bár a HSBC Banknál a személyzet több mint felét a nők teszik ki, a vezetők pozícióknál mégis csupán 23 százalékos az arány.

A szigetország legnagyobb pénzintézete több mint 23 ezer embert foglalkoztat.

A bank szóvivője megerősítette a kiszivárgott jelentés tartalmát.

HSBC Bank londoni épülete Forrás: AFP/Justin Tallis

A jelentést kormányzati nyomásra készítette el a pénzintézet, mivel tavaly Theresa May miniszterelnök 2018 áprilisi határidőt szabott a beszámolók elkészítésére. A kormány adatai szerint ez a legnagyobb fizetéskülönbség eddig, bár számos cég még nem adta le a jelentését.

A férfiak és a nők jövedelme közötti szakadék megszüntetésére az elmúlt egy évben komoly figyelmet fordított Nagy Britannia.

A HSBC Bank szerint a nagy fizetéskülönbség abból adódik, hogy sokkal kevesebb magasrangú nő dolgozik a pénzügyi szektorban, mint férfi.

Theresa May brit miniszterelnök Forrás: MTI/EPA/Jay Allen

A Bank ígérete szerint 2020-ig folyamatosan csökkentik a bérszakadékot, valamint a női felsővezetők számát 30 százalékra növelik.

Múlt hónapban az ázsiai központú Standard Chartered jelentése 30 százalékos különbséget tárt fel, míg a Virgin Money beszámolója alapján a nők 32,5 százalékkal kevesebbet keresnek óránként, mint a férfiak.

A Lloyds Banknál és a Royal Bank of Scotlandnál 32,8 százalékos és 37 százalékos a fizetési különbség a férfiak javára.