Újabb hosszútávú fejlesztésbe kezd a Magyar Suzuki

Magyar Suzuki, okosgyár, Suzuki
Vágólapra másolva!
Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával több éves kutatás-fejlesztési projektet indított konzorciumvezetőként a Magyar Suzuki Zrt. A projekt célja a vállalat beszállítói, valamint az egyetemek és kutatóhelyek közötti együttműködés fejlesztésével új tudományos eredmények, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusainak létrehozása.
Vágólapra másolva!

A projekt összköltsége 5,308 milliárd forint, amelyből 2,712 milliárd forint saját forrás és 2,596 milliárd forint a Széchenyi 2020 program keretében nyújtott vissza nem térítendő támogatás.

Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese Forrás: foto@fenyesgabor.hu/Gabor Fenyes

Többlépcsős innováció során jelentős gyártástechnológiai fejlesztést valósít meg a Magyar Suzuki Zrt.

Az esztergomi gyár többek között hálózatba kapcsolja a hegesztőrobotokat, modernizálja a logisztikai rendszert, előkészíti a legkorszerűbb lézerhegesztési technológia bevezetését, valamint új, kiváló műszaki tulajdonságú, költségtakarékos polimereket fejleszt a gépkocsigyártáshoz.

A fejlesztések végső eredményeként 2020-ig még korszerűbb, versenyképesebb, biztonságosabb Suzuki prototípusokat állít majd elő a vállalat.

„Versenyképességünk megőrzésének egyik fontos feltétele, hogy szorosan együttműködjünk technológiailag is partnereinkkel. Ennek a projektnek köszönhetően a jövőben innovatív, együttműködő partneri hálózatot építhetünk ki. Biztos vagyok benne, hogy mindez nagymértékben támogatja az esztergomi üzemünk okosgyárrá válását" – emelte ki beszédében Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Magyar Suzuki, okosgyár, Suzuki Forrás: foto@fenyesgabor.hu/Gabor Fenyes

A 2016-ban zárult 2,8 milliárd forint értékű, saját kivitelezésű beruházásként megvalósult gyármodernizációs program során a Magyar Suzuki Zrt. jelentős fejlesztéseket vitt véghez az automatizáltság és robotizáció területén. Ennek egyik látványos eredménye, hogy ma 770 robot dolgozik az esztergomi üzemben, lefedve a teljes termelési folyamatot.