Elon Musk is nekiment a Facebooknak

Tesla CEO and billionnaire Elon Musk China Hong Kong Elon Musk Tesla CEO billionnaire The StartmeupHK Central Government Office SQUARE FORMAT
HONG KONG, CHINA - JANUARY 26: Tesla CEO and billionnaire Elon Musk speaks at the StartmeupHK Festival in the Central Government Office on January 26, 2016 in Hong Kong, China. The StartmeupHK Festival runs through 29 January. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Facebook botrány következtében egyre többen akadnak, akik szerint a legjobb büntetés a közösségi oldal vezetői számára, ha a felhasználók törlik a profiljukat. A minap Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezére döntött úgy, hogy nem kívánja tovább a világ legnagyobb közösségi média oldalán futtatni vállalatai oldalát, így törölte azokat.
Vágólapra másolva!

Elon Musk néhány napja írta ki Twitterre: nem is tudott róla, hogy a vállalatainak is van saját Facebook profilja. Miután egy felhasználó azt írta neki, hogy törölje az oldalakat a botrányok miatt, Musk csak annyit válaszolt, hogy megteszi.

Így is lett, ma már sem a Tesla sem pedig a SpaceX nincs fenn a Facebookon.

A botrány akkor robban ki, amikor kiderült, hogy a Facebook 50 millió felhasználójának adataival élt vissza. A közösségi háló vezérének, Mark Zuckerbergnek a kongresszus egyik bizottsága előtt kell majd megjelennie egy meghallgatáson, ahol minden bizonnyal sok minden ki fog derülni az esettel kapcsolatban.

Elon Musk Forrás: AFP/Hector Guerrero

Jelenleg Elon Musk a legnagyobb befolyással bíró tech vezető, aki csatlakozott a Facebook elleni mozgalomhoz.

Azonban nem ez az első eset, hogy Musk nekiment a közösségi média portál vezetőjének. Zuckerberg még tavaly bírálta Muskot, amiért szerinte a Tesla első embere túlzottan pesszimistán áll a mesterséges intelligenciához. Musk erre annyit válaszolt, hogy megvitatták a témát Markkal, de a Facebook vezetőjének tudása korlátozott ezen a területen.