Ázsia lehet a startupok új bölcsője

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
2017-ben robbanásszerűen megnőtt a startupok támogatása a kontinensen, Ázsia éves finanszírozási tevékenysége 117 százalékkal magasabb a korábbi évhez képest, a CB Insights hírszerző platform jelentése szerint – ez 70,8 milliárd dollárnyi befektetést jelentett 2847 üzletkötéssel.
Vágólapra másolva!

Az Entrepreneur First programot 2011-ben alapították meg Londonban azzal a céllal, hogy összekösse a befektetőket a leendő startupokkal. A program rendelkezik irodával Londonban, Berlinben, Szingapúrban, és márciustól már Hongkongban is.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Például a LinkedIn közösségi média platform társalapítója, Reid Hoffman egymaga több mint ötszáz embernek, valamint 120 vállalatnak nyújtott segítséget, összesen egymilliárd dollár értékben.

A CNBC-nek adott interjújában Alex Crompton, az Entrepreneur First szingapúri ügyvezető igazgató kiemelte, hogy

a csúcstechnológiai vállalatok sikeréhez kulcsfontosságú tényező a kutatóközpontok és egyetemek, valamint a magasan képzett szakemberek támogatása.

„Ami egyaránt megvan Hongkongban és Szingapúrban, az a rendkívül ambiciózus és tehetséges emberek sokasága. Az Entrepreneur First pedig rendelkezik azzal az előnnyel, hogy képes ezeket az embereket motiválni, és akik így a világ legnagyobb befektetői előtt prezentálhatják elképzelésüket" – fejtette ki Crompton.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A 2015-ben létrehozott Hongkongi Innovációs és Technológiai Hivatal felügyeli a város startup cégeit, ösztönözve az egyetemek, az ipar és a kormányzat közötti együttműködést. Tavaly a város pedig egy 2 milliárd hongkongi dollár értékű Innovációs és Technológiai Kockázati Alapot hozott létre azzal a céllal, hogy ösztönözze a kockázati tőke-befektetési vállalkozásokat a helyi beruházásokba.

– mondta a CNBC-nek Magnus Grimeland, az Antler startup támogató vállalat vezérigazgatója.

Az Antler összepárosítja a vállalkozókat a megfelelő befektetői társ-alapítókkal. Valamint a világ üzleti és tudományos szakembereinek mentori hálózatával is rendelkezik. A cég a jövőben évente akár harminc vállalatot kíván elindítani.