Visszaélnek az E.ON nevével

E.ON Energiaszolgáltató Kft., logo,
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatára visszaélési lehetőségre utaló bejelentés érkezett Fejér megyéből: egy szolgáltató cég az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nevével visszaélve igyekszik bejutni a felhasználók ingatlanába a belső gázhálózat kötelező átvizsgálására hivatkozva. Az E.ON ezért kéri a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal járjon el ezekben a helyzetekben.
Vágólapra másolva!

A visszaélés során az E.ON előzetes értesítése, vagy a felhasználó által tett előzetes bejelentés nélkül, számukra ismeretlen személyek megjelennek akár az E.ON nevében, akár annak említése nélkül, és

az ingatlan belső áram- vagy gázhálózatának bármely okból történő ellenőrzésére, átvizsgálására irányuló szolgáltatást ajánlanak fel,

valamint erre vonatkozó szerződéses dokumentumot kívánnak velük aláíratni, és ehhez a helyszínen, készpénzben díjazást kérnek – áll az E.ON tájékoztatásában.

Illusztráció Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A cég közleményében felhívja a lakosságot a fokozott óvatosságra, valamint amennyiben visszaélést tapasztalnak, azonnal értesítsék az illetékes hatóságot.

Az energiavállalat munkatársai sosem visznek házhoz készpénzt, és nem is kérnek helyszíni készpénzes kifizetést.

Minden E.ON munkatárs és az E.ON minden szerződéses partnere rendelkezik céges igazolvánnyal, amely egy bankkártya méretű, fényképes plasztik kártya.

A munkatárs a céges igazolvánnyal köteles igazolni magát. Az E.ON éppen ezért arra kéri az ügyfeleket, hogy minden esetben kérjék az őket felkereső személytől a fényképes igazolvány vagy a hivatalos meghatalmazás felmutatását, ennek hiányában senkit ne engedjenek be a lakásába.

Emellett mindig alaposan nézzék meg az igazolványt, ellenőrizzék az E.ON logót, az igazolványszámot, az érvényességi évet és a munkatárs fényképét is! Ne írjanak alá semmilyen dokumentumot, amíg meg nem bizonyosodtak meg róla, hogy valóban az E.ON megbízott szakembere kereste fel őket.