Az MKB csoport tavaly 20,7 milliárd forintra növelte konszolidált adózás előtti eredményét

bank Magyar Kereskedelmi Bank MKB székház
Vágólapra másolva!
Az MKB az elmúlt évben szinte minden szegmensben, a lakossági és a vállalati piacon, illetve a private banking területén is javította eredményességét, a bankcsoport 2016-hoz képest csaknem háromszorosára, 20,7 milliárd forintra növelte konszolidált adózás előtti eredményét - mondta Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója a pénzintézet sajtótájékoztatóján, csütörtökön Budapesten.
Vágólapra másolva!

A konszolidált adózás utáni eredmény 19,2 milliárd forintra emelkedett tavaly az előző évi 9,5 milliárdról.

A vezérigazgató elmondta, hogy az eredményes működéssel párhuzamosan az MKB csoport tőkehelyzete tovább erősödött, a 2016-os 12 százalékhoz képest

2017-ben 15,7 százalékra nőtt a tőkemegfelelési mutató - tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy az MKB jelentős mértékben részt vett a Magyar Nemzeti Bank által indított hitelprogramokban, 9 százalék feletti részesedést ért el a növekedési hitelprogram (nhp) három fázisában, illetve a piaci hitelprogramban (php) túlteljesítette saját célkitűzéseit.

Forrás: Origo

Balog Ádám elmondta: a 2016-os év az MKB sikeres megújításáról szólt, ennek eredményeképpen hat év után először vált nyereségessé a csoport, 2017-ben már erre a sikeres működésre alapoztak. Az MKB Bank vezérigazgatója elmondta: 2017 volt az első teljes olyan év, amikor a hitelintézet teljesen magánkézben működött.

Az MKB Bank vezérigazgatója kifejtette, hogy a lakossági piacon is bővült a csoport részesedése:

a lakáscélúhitel-folyósítás 140 százalékkal növekedett,

tavaly a lakossági üzletágban mintegy 37 milliárd forint lakáscélú hitelt helyeztek ki, az új személyi hitel-folyósítás megduplázódott, emellett a szegmensben ugrásszerű növekedésnek indult az új ügyfelek megszerzése is. Az új lakossági ügyfelek száma közel 40 százalékkal magasabb az előző évinél.

A bankcsoport privát banki üzletágban tovább erősítette piaci helyzetét a 2017-ben, a hitelintézet

2 ezer ügyfél több mint 420 milliárd forintnyi vagyonát kezelte, amely 80 milliárd forintos növekedés volt az előző évhez képest.

Ezzel a szektor három legnagyobb szereplőjének egyikévé vált az MKB - fűzte hozzá Balog Ádám.

Céljuk, hogy az MKB a jövőben is a hazai és a régiós bankrendszer egyik leginnovatívabb szereplője maradjon. 2017-ben több fejlesztéssel is elsőként jelentkeztek a piacon, így a FinTech Akadémiával, és startup programokat is indítottak - mutatott rá Balog Ádám.