Robbanásszerű volt a növekedés az okos ATM-eknél

OTP bank, hitelintézet, otp, bank, atm, okos atm
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank adatai szerint 2017-ben mintegy 620 ezer alkalommal használták készpénzbefizetésre a hitelintézet okos ATM-jeit, míg a befizetett összeg megközelítette a 80 milliárd forintot. A szolgáltatás a fiatalabb generáció képviselői között az egyik legnépszerűbb. A 24 év alattiak és a pályakezdők esetében az ATM-es befizetések darabszáma már meghaladta a bankfióki befizetések számát. A hitelintézet a most közzétett első negyedéves eredményei alapján idén is hasonló folytatásra számít.
Vágólapra másolva!

Másfél évvel ezelőtt kezdte meg a ki- és befizetésre alkalmas okos ATM-jeinek telepítését az OTP Bank. Míg 2016 végén mindössze 38 helyen volt elérhető a fióki nyitvatartási időn kívül is igénybe vehető befizetési lehetőség, mostanra

országszerte közel kétszáz okos ATM áll az ügyfelek rendelkezésére.

Ezek segítségével a nap 24 órájában, akár ünnepnapokon, vagy éppen hétvégén is lehetőség van készpénzbefizetésre, az összeg pedig azonnal rendelkezésre áll a befizető folyószámláján.

Illusztráció Forrás: OTP Bank

Az okos ATM-ek számának növekedésével együtt a tranzakciók száma is rohamosan nőtt; tavaly mintegy 620 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást az ügyfelek. A huszonévesek körében az ATM-es befizetések darabszáma pedig több mint 20 ezer tranzakcióval meghaladta a fióki befizetések számát is.

A legforgalmasabb időszakban, a karácsony előtti héten közel 28 ezer egyéni befizetés történt.

A 2017-es rekord azonban már 2018 első negyedévében megdőlt, az év 7. hetében több mint 30 ezer tranzakciót hajtottak végre a bank ügyfelei.

Az erős kezdést az év első negyedévében további növekedés követte: az előző év ugyanezen időszakához képest ugyanis 7,4-szer több, összesen 367 ezer tranzakciót hajtottak végre a befizetők, mintegy 46 milliárd forint értékben.

A befizetések átlagos értéke pedig több mint 25 százalékkal emelkedett, megközelítve a 125 ezer forintot. Az ügyfelek a nyitvatartási időn kívül több mint 40 ezer tranzakciót hajtottak végre, amely 2017 azonos időszakához képest mintegy 16 százalékos növekedést jelent.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Becsléseink szerint a befizetések száma idén meghaladhatja az 1,3 milliót, ami duplázást jelent a tavalyi eredményekhez képest. Az eddig elért számok jól mutatják, hogy ügyfeleinknek egyre nagyobb igénye van a flexibilis, a bankfióki nyitvatartási időn túlmutató szolgáltatások iránt. Különösen igaz ez a fiatalabb generációkra és azon vállalkozásokra, akik nem tudnak a nyitvatartási időben bankolni az átlagostól eltérő munkarendjük miatt. Hogy ezeket az igényeket maradéktalanul kiszolgáljuk, 2018 során is folyamatosan fejleszteni fogjuk az okos ATM-hálózatunkat, valamint az igénybe vehető befizetési műveletek körét" – nyilatkozta Kéner Zsolt, az OTP Bank szenior üzletfejlesztési menedzsere az eredmények kapcsán.