Újranyitnak Debrecenben egy 4 éve bezárt gyárat

LB-Knauf gyár
Vágólapra másolva!
A 2014-ben bezárt üzemegység újbóli megnyitását elsősorban az építőanyagok iránti hazai és külföldi kereslet emelkedése indokolja. A cég a beruházás megvalósításával összesen 23 új munkahelyet hoz létre az év folyamán. A debreceni gyárral együtt az LB-Knauf immár négy magyarországi termelőegységgel tudja teljesíteni a megrendeléseket.
Vágólapra másolva!

Kétszámjegyű árbevétel növekedést produkált 2017-ben Magyarország egyik piacvezető építőanyag gyártója, a Lasselsberger-Knauf (LB-Knauf). A veszprémi székhelyű cég belföldön 27,5 százalékkal teljesítette túl a 2016-os esztendőt. A vállalat árbevétele tavaly év végén megközelítette a 9 milliárd forintot. A horvátországi és romániai leányvállalatokkal rendelkező LB-Knauf konszolidált eredménye szintén a várakozásokon felül alakult, amiben nagy szerepet játszott, hogy

Horvátországban 60, Romániában pedig közel 10 százalékkal nőttek az értékesítési adatok.

A cég vezetői az elkövetkezendő években további emelkedésre számítanak az építőanyagok iránti belföldi kereslet terén, amihez az állami beruházások mellett a lakosság és a gazdasági szereplők fokozódó építkezési aktivitása is hozzájárul.

A 2018-as üzleti tervben ebből kiindulva több mint 10 milliárd forintos árbevétellel számolnak. A

növekvő igények kielégítésére azonban a rendelkezésre álló kapacitások nem elegendőek, ezért szükségessé vált, hogy a jelenleg működő gyárak mellé (Bugyi, Veszprém, Balatonfűzfő) egy további termelő egységet is üzembe állítsanak.

Az LB-Knauf gyára Forrás: Lasselsberger-Knauf Kft.

A cég vezetése ennek megfelelően úgy döntött, hogy idén tavasszal újranyitja a debreceni építőanyag gyárat, amelyet 2014 elején a magyar építőipar több évig tartó visszaesése miatt zártak be. A tesztüzem – a néhány hónapos előkészületet követően – április elején kezdődött, az első kiszállítások a hónap második felében lesznek. A gyár két műszakban fog termelni, termékportfóliója közel megegyezik a Bugyiban gyártott termékekkel (hidegburkolási ragasztók,hőszigetelő ragasztók, vakolatok, habarcsok, esztrichek).

A beruházás 23 embernek biztosít munkalehetőséget a régióban.

Az LB-Knauf külföldi terjeszkedésével kapcsolatos fejlemény, hogy tavaly év végén kezdte megműködését a cég második horvátországi gyára a Zadar közeli Zapužane településen. A 2017 januárjában indult, zöld mezős beruházásként megvalósult fejlesztés eredményeként az LB-Knauf horvát leányvállalata ennek az üzemnek a segítségével tudja kiszolgálni a dalmát tengerpart és Bosznia-Hercegovina nyugati részének építőanyag igényét.