Évente 350 ezren ajánlják fel adójuk 1%-át a Nemzeti Tehetség Programra

2018.04.21. 10:56

A kormány idén több mint hárommilliárd forintot fordít tehetségek támogatására, ebben benne van annak a 300-350 ezer embernek a felajánlása is, aki adója egy százalékával támogatja a Nemzeti Tehetség Program megvalósítását - közölte Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Bajor Péter elmondta, hogy az adózók már kilencedik éve ajánlhatják fel adójuk egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program megvalósítására is.

Évente 300-350 ezren támogatják ezt a célt, ami komoly társadalmi bizalmat jelent, azt mutatja, az állampolgárok fontosnak tartják, hogy az új generációk a tehetségüknek megfelelően kapjanak fejlesztő lehetőségeket.
Bajor Péter fontosnak nevezte, hogy a cégek is szerepet vállaljanak a tehetséggondozásban, például ösztöndíjjal, eszközök biztosításával vagy különböző szolgáltatásokkal segítsék a tehetséges fiatalokat.
A szövetség elnöke kiemelte, hogya Matehetsz tíz éve foglakozik tehetséggondozással, a Nemzeti Tehetség Program civil oldalának emblematikus szervezete.