Az Amazon most már a kocsinkba is szállít

amazon
(FILES) This file photo taken on December 28, 2016 shows the logo of US electronic commerce and cloud computing company Amazon in Vertou, France. Amazon said January 18, 2018 it had narrowed to 20 its options for a second headquarters for the sprawling technology and lifestyle company headed by Jeff Bezos, the world's richest individual. After 238 cities from North America submitted bids, Amazon announced its short list included three in the vicinity of the US capital Washington, and the Canadian city of Toronto. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok 37 városában már elérhető az elektronikus kereskedelemi óriás szolgáltatása, amely lehetővé teszi a futárok számára, hogy a megrendelő autójába tegyék be a csomagot, amennyiben az elég modern hozzá.
Vágólapra másolva!

Tavaly több Amazon Prime előfizető közreműködésével tesztelték azt a kézbesítési rendszert, ami megengedi az Amazon futárainak, hogy a csomagot az otthonukban helyezzék el. Ennek a mintájára most

már a saját autónkba is van lehetőségünk kérni a szállítást,

amit most jelentette be a cég, és amelyhez két nagy autógyártó, a General Motors és a Volvo is csatlakozott.

Illusztráció Forrás: AFP/Loic Venance

Az Amazon az elmúlt hat hónapban Kaliforniában és Washington államban tesztelte az új szolgáltatást. Volt aki a pelenkák kikézbesítéséhez használta az új lehetőséget, mivel így a kicsi nem ébred fel a csengőre, egy másik megrendelő pedig így cselezte ki a kislányát, hogy ne derüljön ki idő előtt a szülinapi ajándék.

A szolgáltatás jelenleg csak az Amazon Prime előfizetők számára elérhető, valamint azok számára, akiknek a két autógyártótól van, 2015 után gyártott gépkocsijuk.

Az új kézbesítési szolgáltatás eléréséhez hozzá kell adni az autót az Amazon Key alkalmazáshoz, aminek tartalmaznia kell a jármű leírását, hogy a futár könnyedén megtalálhassa, valamint meg kell adni a parkoló autó helyzetét.

Az Amazon szerint idővel más autómárkákkal is partnerségi megállapodást kötnének. A General Motors és a Volvo kétéves szerződést írt alá az Amazonnal, és mind a három vállalat próbaidőnek tekinti ezt az időszakot.