A nagy adatszivárgási botrány után társkereséssel újítana a Facebook

Facebook, érdekes, tény, Mark, Zuckerberg
A kamu felhasználói profilok száma körülbelül 85 millió. Ez durván 8,6-szor annyi, mint Magyarország teljes lakossága.
Vágólapra másolva!
A Facebook közösségi médiafelület hatalmas előnnyel indul a randi alkalmazások között, mivel már így is 2,2 milliárd felhasználóval rendelkezik, akik között sokkal több a potenciális felhasználó, mint a Tinder és a hasonló elven működő alkalmazásoknál.
Vágólapra másolva!

Az F8 közösségi média évenként megrendezett fejlesztői konferencián jelentette be a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, hogy egy új, társkereső szolgáltatás vezetnek be hamarosan.

Illusztráció Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Justin Sullivan

A bejelentés után a Match Group részvényei – amely olyan társkeresőket fog össze, mint a Match.com, az OKCupid, és a Tinder – 18 százalékos csökkenés után 38,44 dolláron álltak meg.

– nyilatkozta a Match vezérigazgatója, Mandy Ginsberg a CNBC-nek.

A Nordea befektetési csoport már korábban feketelistára tette a Facebookot a botrányos adatkiszivárgás miatt. Most a norvég régió legnagyobb befektetési alapja úgy véli, az adatvédelmi kockázatok miatt megkérdőjelezhető a cég azon döntése, hogy társkereső szolgáltatást indít.

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew

„A Facebooknak három évre van szüksége, hogy megoldást találjon az adatvédelmi problémáira, de arra van ideje, hogy egy teljesen új társkereső szolgáltatást indítson” – írta Twitter üzenetben Sasja Beslik, a Nordea eszközkezelő befektetési vezetője.

Ali Mogharabi, a Morningstar független befektetési kutatóvállalat elemzője szerint egy ilyen szolgáltatás teljesen új hirdetési lehetőséget teremt a Facebooknál.

Az adatszivárgási botrány ellenére a közösségi médiaóriás 49 százalékos árbevétel növekedést ért el az első negyedévben – felülmúlva ezzel az elemzői becsléseket – és a cég részvényei pedig tíz százalékos emelkedést produkáltak.