Bemutatták Dubai legrégebbi új hoteljét

queen elizabeth 2
A Queen Elizabeth II Southamptonban, utolsó útja előtt
Vágólapra másolva!
Már ismét látogatható a Queen Elizabeth II, vagyis a világ leghíresebb óceánjárója. A luxushajó ezúttal azonban nem a világot járja körbe, hanem az Egyesült Arab Emírségek dubai kikötőjében, a Mina Rashidban lelt végleges otthonra.
Vágólapra másolva!

A hajó jelenleg szállodaként és múzeumként is üzemel, üzemeltetője a PCFC Hotels állami tulajdonú cég.

– mondta el a CNN-nek Hamza Mustafa, a PCFC Hotels vezérigazgatója.

A Queen Elizabeth II Southamptonban, utolsó útja előtt Forrás: Flickr.com

A hajó történelmi jelentősége az, amivel versenyre kelhet Dubai városában fellelhető luxus szállodákkal, felhőkarcolókkal és modern épületekkel, vagyis, hogy a hajót 1967-ben indították első útjára, az Egyesült Arab Emírségek pedig csak négy évvel ezután alakult.

A látogatók megtapasztalhatják a több mint 39 éves hajó történelmi emlékeit: olyan fapadlón járnak, amin egykor maga Nelson Mandela, Elizabeth Taylor vagy David Bowie is sétált. Ráadásul néhány meghívott vendégnek még az is megadatik, hogy abban a királyi lakosztályban hajtsa álomra a fejét, ahol maga II. Erzsébet királynő aludt.

A hajón jelenleg 224 szoba üzemel, de októberben már legalább 600 szoba fogadhat majd vendégeket, az áruk pedig 150 dollárnál (40 ezer forint) kezdődnek éjszakánként.

Queen Elizabeth II Forrás: Getty Images/James D. Morgan

A hajón 13 étterem és éjszakai szórakozóhely található, igazi angol sörözővel, valamint egy kaszinóval, amelybe korabeli gépeket is beállítottak, bár ezek jó része csak dekoráció már.

– tette hozzá Mustafa.

Queen Elizabeth II Ausztráliában Forrás: Getty Images/James D. Morgan

A Queen Elizabeth II majdnem 10 millió kilométert tett meg, többet, mint bármely óceánjáró, amíg járta a tengereket, 2,5 millió utast szállított, 812 utat tett meg az Atlanti-óceánon, és 25-öt a bolygó egészén. Ezenfelül számos rajongóval rendelkezik: több mint egymillió ember nézte végig, amikor első alkalommal kikötött Liverpoolban.

A hajót eredetileg 100 millió dollárért vásárolta meg a PCFC, a felújítás viszont ennél jóval többe került.

Az óceánjárónak otthont adó ország azonban mindig is nagy összegeket fektetett a turizmusba. 2017-ben közel 16 millió turista látogatott Dubaiba a helyi idegenforgalmi és kereskedelmi szervezet adatai szerint. Mustafa úgy véli, ezt a számot a Queen Elizabeth II tovább fogja növelni, mivel a városba látogatók harmadik legnagyobb csoportja brit állampolgár.