Már bérelhetünk olyat, aki megírja helyettünk az ütős önéletrajzot

10 dolog, ami a gyerekkorból kihat a felnőttkorra is állásinterjú család
Vágólapra másolva!
Rengeteg a tanács a tökéletes önéletrajz megírásához: az ideális munkaköri leírásoktól az optimális hosszúságig a vélemények igen eltérőek.
Vágólapra másolva!

Az egyik legjobb módja a figyelemfeketésnek a számok és statisztikák használata, ami a kézzelfogható eredményeket hangsúlyozza. Egy másik módszer az olyan szavak használata, mint az elért, megszerzett, ami sokkal erősebb kifejezés, mint a kezelt vagy menedzselt.

– állítja Marc Cenedella vezető karrier-tanácsadó, aki a Ladders.com alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjúban. Ez ugyanakkor nem könnyű feladat.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A Ladders adatai szerint egy átlagos igazgató csak hat másodpercet tölt azzal, hogy átnézze a jelölt önéletrajzát.

– tette hozzá Cenedella.

Cenedella – akinek a könyvei, az Interjúk útmutatója, valamint az Önéletrajzok útmutatója az Amazon bestsellerei között is szerepel – azt ajánlja, hogy

az önéletrajz ne csak önmagunkról szóljon, hanem képzeljük bele magunkat a leendő főnökünk helyébe és elvárásaiba, és eszerint módosítsuk az önéletrajzot.

Érdemes minden egyes szakmai szerepkörhöz egy rövid összefoglalót írni, ahol kiemelhetőek a legfontosabb eredmények.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Diego Cervo/Diego Cervo

Az Upwork.com weboldalon számos hozzáértő található, akik vállalják önéletrajzok, motivációs levelek és egyéb dokumentumok megírását és összekészítését, hogy az álláskereső a maximumot tudja nyújtani az interjún – vagyis segítenek neki átlépni a küszöböt.

Az oldalon található 11 legprofibb önéletrajzíró akár óránként 60 dollárt (16 ezer forint) is elkérhet munkájáért, ugyanakkor a sikerrátájuk is száz százalék.

Az Upworköt több mint tíz évvel ezelőtt alapították, pontosan azért, hogy a Szilícium-völgy technológiai cégei közötti egyre fokozottabb versenyben könnyebben lehessen helytállni. A céggel szoros munkakapcsolatot ápoló szabadúszók évente egymilliárd dollárt keresnek.