Egy testvérpár hawaii nyaralása milliós üzleti ötletet hozott

Shaka Bowl, Kiersten Gormeley, Krista Gormeley
Vágólapra másolva!
Kiersten és Krista Gormeley főiskolás éveik alatt hét hónapot töltöttek Hawaii szigetének kisvárosában, Hilóban, ahol megtanulták a nyers ételek és gyümölcsök felhasználásának legolcsóbb módját – később pedig ebből egymilliós vállalkozást alapítottak otthonukban, New Jersey-ben.
Vágólapra másolva!

Amikor Kiersten és Krista Hawaiira érkeztek, összesen 90 dollár (25 ezer forint) volt a zsebükben. „Nem volt pénzünk, ahogy elképzelésünk sem, mindent ki kellett találnunk” – mondta Krista a Moneyishnek.

Kiersten és Krista Gormeley Forrás: Facebook/Shaka Bowl

A testvérpár gyorsan felvette a sziget életritmusát, szokásait és ízlésvilágát, mint például a nyers halat tartalmazó salátát – amit a helyiek poke-nak hívnak –, vagy az acai gyümölcs fogyasztását. Kiersten, aki szakácsnak tanult, olyan saját, egészséges ételeket előnyben részesítő recepteket fejlesztett ki, mint a banánkenyér mogyoróvajjal, vagy az ahi-tuna nyershalsaláta sárgarépával és édes, fehér hagymával.

– tette hozzá Krista.

And we’ll all bowl on okay...

SHAKA BOWL™ (@shakabowl) által megosztott bejegyzés,

A testvérek hazatérésük után már készen álltak arra, hogy megnyissák saját kávézójukat, ahol könnyű ételeket is felszolgálnak.

Harmadik testvérük segítségével 100 ezer dolláros hitelt vettek fel az üzlet megnyitásához, amit 2015-re terveztek.

A megnyitó előtt azonban Kierstennél pajzsmirigydaganatot diagnosztizálták, és műtét várt rá. A betegség miatt így egy évet csúszott a kávézó, vagyis a Shaka Bowl megnyitása, amihez anyagilag a család többi tagja is jócskán hozzájárult.

“I may or may not be on a Detox, why? Whose askin? Am I looking a lil thick?”

SHAKA BOWL™ (@shakabowl) által megosztott bejegyzés,

Megérte a várakozás, ugyanis a Shaka Bowl hatalmas sikernek bizonyult. „Három órával a nyitás után be kellett zárni az ajtót, mert túl nagy volt a tömeg, a rendeléseket pedig Post-it lapokra kellett felírnunk” – emlékezett vissza az indulásra Krista.

A kávézó egy év működés után 1 millió dolláros (273 millió forint) bevételt termelt, és ennek köszönhetően gyorsan vissza tudták fizetni azt a hatalmas kölcsönt, amit felvettek.

Egy hónapra rá pedig megnyitották második kávézójukat Hoboken városában.

Talk about best friend bowls : @renee.figueroa

SHAKA BOWL™ (@shakabowl) által megosztott bejegyzés,

„A húgom és én együtt élünk, együtt dolgozunk, és a legjobb barátok vagyunk. Nagyon jó dolog ennyire ismerni valakit” – mesélte Kiersten, majd hozzátette, hogy a rák legyőzésében is nagy szerepet játszott a családi háttér és a közös munka.

Az egészséges ételeket áruló éttermek között azonban hatalmas a verseny, de ahelyett, hogy ez hátráltatta volna a Gormeley testvéreket, inkább motiválta Kierstent, hogy új ételeket és italokat fejlesszen ki és vezessen be mindkét kávézójukban.