A Magyar Telekom lett a szektor legfenntarthatóbb cége

magyar telekom t-mobile
A Magyar Telekom logója.
Vágólapra másolva!
Tavaly a telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatának választotta a Magyar Telekomot a világ 3800 befektetési célpontjának fenntarthatósági működését vizsgáló ISS-oekom jelentése – közölte a vállalat.
Vágólapra másolva!

Közölték, hogy az eredményt hosszú évek óta tartó átlátható, működésének minden szegmensére kiterjedő fenntarthatósági tevékenységével érte el, amelyről évente a GRI (Global Reporting Initiative) Szabványnak megfelelő, auditált jelentést publikál.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A most megjelent 2017. évi fenntarthatósági jelentés a Telekom 2016-2020-as fenntarthatósági stratégiának megfelelve kiemeli a digitalizáció pozitív hatásait a fenntartható fejlődésre. Ezek közül kiemelik a távmunkát, amelynek környezetkímélő hatása is jelentős: a társaság munkatársai tavaly több mint 123 ezer napon távmunkáztak, és ezzel közel négy millió kilométernyi utat és húsz évnyi utazási időt spóroltak meg.

A csoport 2014-2017 között nagyjából 600 millió forintot költött olyan környezetvédelmi beruházásokra, amelyekkel már harmadik éve megszakítás nélkül karbonsemlegesen működik, karbonkibocsátását ellentételezi környezetvédelmi projektekkel, idén további szolgáltatásokra terjeszti ki karbonsemlegesítési beruházásait.

Főként karitatív és digitális edukációs célok szolgálatában a munkatársak 2017-ben összesen 13.641 munkaórát töltöttek önkéntes munkával, 58,7 millió forint értékű elvi hozzájárulást nyújtva ezzel a társadalomnak. A Telekom célja, hogy 2020 végére a digitális készségek fejlesztését szolgáló kezdeményezéseivel 100 ezer embert elérjen Magyarországon.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A vállalat hisz abban, hogy az infokommunikáció akadálymentesít, hozzájárul a társadalmi különbségek csökkentéséhez, és fokozza az egyén és a közösségek versenyképességét. Ennek jegyében

a Telekom tavaly folytatta hálózatfejlesztését hozzájárulva ahhoz a kormányzati célhoz, hogy 2018 végére minden magyar háztartásban elérhető legyen a nagysebességű, szélessávú vezetékes internet.

Közölték, hogy tovább erősítették az együttműködést az Autistic Art Alapítvánnyal, és mesetabletek adományozásával támogatta a lakóotthonokban zajló foglalkozások digitális fejlesztését. Továbbá folytatták a Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs programot.

Az ISS-oekom jelentése a 2017. decemberi adatok alapján tekintette át a világ 3800 vállalatának fenntarthatósági működését, mintegy 100 indikátort vizsgálva. A következetes és átlátható fenntarthatósági tevékenység eredményeként a vállalat szabad részvényeinek közel harmada már olyan befektetők kezében van, akik a fenntarthatóságban élen járó vállalatokba fektetnek be.