Partnerségre lép az UniCredit az Allianz és a Generali biztosítókkal

family home house apartment mortgage residential maison key kids lawn life lifestyle loan man modern new outdoors owner ownership people person portrait property purchase real estate group happiness happy housing insurance hand holding realtor realty rent
CSOK családiház építés
Vágólapra másolva!
Az UniCredit exkluzív stratégiai partneri megállapodásokat írt alá az Allianz és a Generali biztosítókkal (a továbbiakban: "Partnerek") magánszemély és kkv-ügyfeleknek kínált biztosítási termékek forgalmazására Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.
Vágólapra másolva!

A hosszú távú együttműködéseket, amelyek az UniCredit erős régiós üzleti franchise-át kombinálják a partnerek nagy biztosítási szakértelmével, fokozatosan vezetik be, a helyi szabályzásoknak megfelelően - áll az Origohoz eljuttatott közleményben. Alapjuk az Allianz esetében élet- és nem-életbiztosítási termékek, a Generalinál pedig hitelbiztosítási termékek.

Stratégiai partnerséget kötött az UniCredit az Allianz és a Generali biztosítókkal Forrás: MTI/EPA/Mattia Sedda

Erősödő jelenlét

A megállapodások erősítik az UniCredit jelenlegi közép- és kelet-európai bankbiztosítási tevékenységét. Emellett a várakozások szerint szinergiákat is létrehoznak majd a továbbfejlesztett és egyedi kereskedelmi stratégia segítségével, széles körű termékpalettát kínálva az UniCredit erős növekedési potenciállal rendelkező régiós ügyfeleinek.

Így az ügyfelek a régióban betöltött vezető pozíciónkból és az Allianz és a Generali elismert márkájából és szaktudásából is profitálhatnak – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője.

Illusztráció Forrás: 123rf

– hangsúlyozta Petros Papanikolaou az Allianz SE Regionális vezérigazgatója.

– fogalmazott Luciano Cirinà, a Generali CEE Holding Ausztriáért, Közép- és Kelet-Európáért és Oroszországért felelős vezetője.

Régióra szabott bankbiztosítási tevékenység

Az UniCredit a közelmúltban finomhangolta bankbiztosítási tevékenységét a közép- és kelet-európai régióban a CEE Bancassurance üzleti terület létrehozásával, amelyet Arcangelo M. Vassallo irányit, aki közvetlenül Carlo Vivaldinak, a CEE Divízió vezetőjének jelent.

Az UniCredit pénzügyi tanácsadói az ügyletben az UniCredit CEE Corporate Finance Advisory és a KPMG Corporate Finance voltak, jogi tanácsokat a Molinari e Associati és a Schoenherr nyújtott.