Vegetáriánus sült csirke, kóstolta már?

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
(FILES) In this file photo taken on February 19, 2018 The signage outside a closed KFC fast food store is seen in south London on February 19, 2018. Hundreds of KFC outlets remained shut in Britain on February 21 due to a supply crisis, leaving fans craving a fix of deep-fried chicken. The shortages, which are expected to last all week in some parts of Britain, have prompted online mockery and disbelief aimed at the US fast-food giant. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Vegetáriánus sült csirkével kísérletezik a KFC. A pontos részleteket egyelőre hétpecsétes titokként kezelik, de bíznak benne, hogy vendégeik hamarosan megismerkedhetnek az új ízekkel.
Vágólapra másolva!

Egy ideje átalakulóban van a gyorséttermi láncok kínálata, egyesek közülük az egészségesebb táplálkozás felé nyitnak, a KFC például a hírek szerint vegetáriánus húsétellel bővítené a kínálatát.

A cég brit leányvállalata az elkövetkező években szeretné csökkenteni húskészítményeinek kalóriatartalmát, aminek egyik lehetséges módozatát kínálja a vegetáriánus alternatívák kidolgozása.

A növényi alapú sült „csirkét” az eredeti változat egészségesebb variánsának szánják.

Forrás: AFP/Ben Stansall

A Foodbeast című gasztronómiai portálnak adott nyilatkozatuk szerint jelenleg kísérleti stádiumban tart az új receptúra kidolgozása, de a tervek szerint a nagy-britanniai éttermekben jövőre már bárki megkóstolhatja az újdonságot.