Komoly gondok vannak a Rolls-Royce-nál?

qantas légitársaság boeing 787 dreamliner
A Qantas egyik Boeing 787-ese
Vágólapra másolva!
Miközben a Rolls-Royce bejelentette, hogy problémákat fedeztek fel egyes Boeingeknél használt motorokban, lapértesülések szerint a vállalat akár több mint 4 ezer alkalmazottat is elküldhet a következő időszakban.
Vágólapra másolva!

A Rolls-Royce szerint problémákat találtak a Boeing repülőgépeknél használt B típusú motorok egy kisebb csoportjában.

A vállalat közlése szerint megállapodtak a Boeinggel és az érintett szabályozó hatóságokkal, hogy kivizsgálják a Trent 1000Package B elnevezésű szériát,

amely 2012 óta van forgalomban, és összesen 166 motort tartalmaz – írja a MarketWatch.

Illusztráció Forrás: Flickr.com

A bejelentés azt követően érkezett, hogy a brit vállalat nemrég közölte, hasonló problémákat találtak C típusú motoroknál is. Mindemellett a társaság saját számításai szerint bár a kivizsgálás extra kiadásokat jelent majd a Rolls-Royce-nak, továbbra is tartják az idei tervet, amely nagyjából 450 millió fontos szabad cash flow-ra vonatkozik – plusz/mínusz 100 millió font.

Ezzel párhuzamosan a The Sunday Times értesülései szerint a

vállalat több mint 4 ezer alkalmazottat bocsáthat el a következő időszakban

annak érdekében, hogy csökkentse a költségeit és felturbózza a nyereséget. A lap úgy tudja, elsősorban középvezetőket és back-office munkatársakat küldhet el a Rolls-Royce.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vállalat eddig nem kommentálta a híreket, és bár korábban jelezték, valóban vannak átszervezésekre vonatkozó tervek, nem kívántak reagálni „médiatalálgatásokra".

A Rolls-Royce közleményben hangsúlyozta, januárban bejelentették az üzlet egyszerűsítését a cégnél, és elkezdtek dolgozni egy átszervezési projekten, amely többek között a vezetői funkciókat is érinti. Hozzátették,

a tervek szerint a társaság egy jelentősen egyszerűbb szervezeti struktúra felé akar elmozdulni, például kevesebb ügyvéddel. Mindebben egyébként az Alvarez & Marsal nevű, kifejezetten vállalati átszervezésekre szakosodott cég segíti a Rolls-Royce-t.

A brit motorgyártó bejelentése szerint a program célja, hogy jelentősen csökkentse a költségeket, és javítsa a vállalat teljesítményét. A Rolls-Royce elvileg pénteken közöl majd részleteket az átszervezési projektről.