Ötszáz dollárból milliárdos ékszercéget épített fel ez a nő

Accessories Council Celebrates The 21st Annual Ace Awards - Arrivals GettyImageRank2 Arts Culture and Entertainment
NEW YORK, NY - AUGUST 07: Jewelry Designer Kendra Scott attends the Accessories Council's 21st Annual celebration of the ACE awards at Cipriani 42nd Street on August 7, 2017 in New York City. Jamie McCarthy/Getty Images for ACE Awards/AFP
Vágólapra másolva!
2002-ben az akkor 28 éves amerikai Kendra Scott ötszáz dolláros (136 ezer forint) megtakarításából indította el saját cégét Austinban. Miután elkészítette első saját kollekcióját, butikról butikra járva adta el azokat, és annyira sikeres lett, hogy cége ma már egymilliárdot ér, személyes vagyonát pedig 500 millió dollárra becsülik.
Vágólapra másolva!

Kendra Scott úgy vélte, hogy a nagyon drága és nagyon olcsó ékszerek között nincs igazán átmenet, nagy a szakadék a piac két szegmense között, ezért úgy döntött minőségi drágakő ékszereket fog készíteni, elfogadható áron.

Kendra Scott, a cég alapítója Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jamie Mccarthy

– nyilatkozta Scott a BBC-nek.

Scott a kezdetekkor nem gondolt még saját ékszerüzletre, annak ellenére, hogy ékszerei egyre népszerűbbek lettek. Elmondása alapján nagyon fontos momentum volt a cégében, hogy kreatív és tehetséges csapatot hozzon össze, akik mind a mai napig vele dolgoznak.

2010-ben nyílt meg a cég első üzlete Austinban, ami közel sem hasonlított az ékszerüzletek formális és zárt stílusához,

helyette egy meleg, interaktív és szórakoztató boltot nyitottak. A Kendra Scott üzletekben arra ösztönzik a vásárlókat, hogy próbálják fel az ékszereket, sőt, még saját ékszereiket is megtervezhetik.

Kendra Scott ékszerek www.kendrascott.com

Mára már 80 ékszerüzlettel rendelkezik a cég az Egyesült Államokban, és egy online üzlettel, ahonnan a világ bármely pontján lehet rendelni. Emellett a londoni Selfridges üzlethálózattal is partneri kapcsolatot ápol a Kendra Scott.

A vállalatnak mintegy kétezer alkalmazottja van, 96 százalékuk nő.

A Forbes magazin 2017-es listáján a 36. helyet foglalta el Kendra Scott, mint a nő, aki maga kovácsolta szerencséjét – megelőzve Taylor Swiftet és Beyoncét.

A cég vezetője mindemellett nagy hangsúlyt fektet karitatív tevékenységekre is: a tavaly 5 millió dollárt, valamint számos ékszert adományozott jótékonyságra. Ezenfelül a Kendra Cares Program lehetővé teszi korházban lévő beteg gyerekek számára, hogy megalkothassák saját ékszerüket, természetesen ingyen.