14 ezer casco szerződést mond fel a CIG Pannónia

összetört autók egy négyes baleset után Óbudán, ILLUSZTRÁCIÓ a MÁV ÁBE, biztosító egyesület kártalanítási perhez
Vágólapra másolva!
A jövedelmezőség további javítása érdekében a CIG Pannónia úgy döntött, hogy a 2016-os biztosító-felvásárlás során megörökölt lakossági casco ügyfélállomány szerződéseit ütemezett felmondással megszünteti. A döntést az indokolja, hogy a casco piacon tapasztalt kiélezett verseny miatt a termék nyereségessége elmarad a cég más termékeinek mutatóitól, így a biztosító inkább azokat a termékeit fejleszti, amelyekkel versenyképes tud lenni, és a tulajdonosi érdekeket is maradéktalanul érvényesítheti.
Vágólapra másolva!

2016 év végén a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

felvásárolta a bajor VKB magyarországi vagyonbiztosítóját, és a tranzakció során a kgfb és casco portfolió is átkerült az új tulajdonoshoz.

Mivel a CIG Pannónia már évekkel ezelőtt kivonult a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási piacról, a társaság vezetése úgy döntött, a kgfb-állományt továbbértékesíti egy másik biztosítónak, amely tavaly tavasszal meg is történt.

Összetört autók Fotó: Hajdú D. András [origo]

A casco-állomány tekintetében az a döntés született, hogy egy éven át „tesztelik", érdemes-e a CIG Pannóniának megtartania a portfoliót és visszatérnie erre a piacra. Az elmúlt év számai azt mutatták, hogy a lakossági casco-termék jövedelmezősége és növekedési potenciálja – főként a piacra jellemző kiélezett verseny miatt - elmarad a biztosító más termékeinek eredményességétől.

Mivel a CIG Pannónia 2014 óta csak azokra a réspiacokra összpontosít, ahol versenyképes termékeket tud ügyfeleinek kínálni, illetve érvényesíteni tudja a részvényesek tulajdonosi érdekeit, ezért a biztosító Igazgatósága úgy döntött, leépíti 750 millió forintos lakossági casco állományát.

A döntés 14 ezer ügyfelet érint

Az ügyfelek szerződéseit a piacon megszokott módon, ütemezett felmondással szünteti meg a CIG Pannónia. Ennek lényege, hogy a casco szerződések évfordulóig érvényben maradnak, a felmondások ekkortól lépnek érvénybe. Erről minden egyes ügyfelet írásban értesít majd a biztosító.

Azoknak, akik évforduló előtt szeretnének biztosítót váltani, erre közös megegyezéssel is lehetőségük van.

Ehhez elég kapcsolatba lépniük biztosítási tanácsadójukkal, hogy segítsen a legjobb casco fedezetet kiválasztani, nehogy védelem nélkül maradjon bárkinek az autója.

A szerződések felmondása idén augusztusban indul, az első ügyfelek tájékoztatását a CIG Pannónia hamarosan elkezdi, így az ügyfeleknek bőven lesz idejük új casco-szerződést kötni. A CIG Pannónia ezúton is köszöni ügyfeleinek eddigi bizalmát.