Szijjártó: Sikeres a hazai digitális átállás

2018.06.26. 13:57

Sikeresek voltak a kormány azon intézkedései, amelyek nyomán a nagy nemzetközi vállalatok a magas hozzáadott értéket képviselő, a kutatás-fejlesztésre alapuló és az innovációra irányuló beruházásaikat Magyarországra hozzák - mondta Szijjártó Péter, a dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat pécsi alapkőletételi ünnepségén.

Magyarország átállása az új digitális ipari korszakra sikeres - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat pécsi kutatási és fejlesztési központjának alapkőletételi ünnepségén.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy sikeresek voltak a kormány azon intézkedései, amelyek nyomán a nagy nemzetközi vállalatok a magas hozzáadott értéket képviselő, a kutatás-fejlesztésre alapuló és az innovációra irányuló beruházásaikat Magyarországra hozzák.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Soft Flow Hungary Kft. kutatási és fejlesztési központjának alapkőletételén PécsenForrás: MTI/Sóki Tamás

A kétmilliárd forintos beruházással létrejövő biotechnológiai központ létesítését 773 millió forint támogatással segíti a magyar kormány - ismertette a tárcavezető.

Közölte, a 2000 négyzetméteres épületben - első körben - 88 magas hozzáadott értékű, a legkifinomultabb technológiai képességeket igénylő munkahely jön létre.