Véget érhet az Apple és a Samsung harca

iphone 3gs vs galaxy s 1
SKorea-US-IT-telecom-Apple-iPhone,FOCUS, by Park Chan-Kyong A South Korea shop manager shows Samsung Electronics' Galaxy S mobile phone (R) and Apple's iPhone 3G at a shop in Seoul on July 27, 2010. With Apple's new smartphone beset by complaints over reception problems, South Korean distributors are struggling to stop users defecting to rivals amid a delay in its release. AFP PHOTO / PARK JI-HWAN / AFP / PARK JI-HWAN
Vágólapra másolva!
A két mobiltelefongyártó-cég között 2011-ben kezdődött a vita, ugyanis az amerikai Apple beperelte a dél-koreai Samsungot, amiért az másolja technológiai újításait, és 2 milliárd dollár kártérítést követelt.
Vágólapra másolva!

Pár héttel azután, hogy az amerikai bíróság kötelezte a Samsungot, fizessen az Apple-nek 539 millió dollárt, megszületett a megállapodás a két cég között. A részleteket nem hozták nyilvánosságra.

Apple Iphone és Samsung Galaxy mobiltelefonok Forrás: AFP/Park Ji-Hwan

A két cég hét évig tartó pereskedés végére tett pontot. 2011-ben az Apple indított keresetet a Samsung ellen, amit később számos per követett.

2012-ben az amerikai bíróság 1,05 milliárd dollár kártérítést ítélt meg az Apple-nek az olyan funkciókért, mint a mobiltelefon képernyőjén megjelenő ikonok.

A Samsung fellebbezést nyújtott be a Legfelsőbb bíróságnak, azzal érvelve, hogy a kártérítést korlátozni kell, mivel a szabadalmi jogsértés csak bizonyos elemekre igaz.

Idén májusban ismét bíróság elé került a két cég pere, a Samsung érvelése szerint csak 28 millió dollár kártérítés járna az Apple-nek, azonban a bíróság úgy döntött, 539 millió dollárt kell kifizetnie az amerikai cégnek.