Ismét nemzetközi elismerésben részesült a Pénz7 rendezvénysorozat

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Budapest, 2010. október 15. Li Ja (Li Ya) kínai nyelvtanár Kőrösi Hédi és Németh Luca Kata harmadik osztályos tanulóknak tanítja az írásjeleket a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az intézményben az 1-8. évfolyamos diákok a magyar Nemzeti alaptanterv tárgyai mellett tanulják a kínai nyelvet, a képzőművészeti és zenekultúrát, a kínai irodalmat, történelmet és földrajzot is. A kínai nyelvű órákat kínai anyanyelvű szakképzett pedagógusok tartják. Az iskolában 2004-ben főleg Budapesten élő kínai gyerekek számára kezdődött az oktatás, jelenleg 213-an járnak ide, a tanulók közel fele már magyar anyanyelvű. MTI Fotó: Manek Attila
Vágólapra másolva!
Immár másodszor részesül komoly nemzetközi elismerésben a magyar Pénz7 rendezvénysorozat, amely a 2017-es siker után 2018-ban ismét bekerült a Child and Youth Finance International által szervezett Global Money Week eseménysorozat legjobbjai közé.
Vágólapra másolva!

Hazánk 2015-ben csatlakozott először az Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez, 2017 óta a magyarországi Pénz7 a Global Money Week eseménysorozatnak is aktív résztvevője.

Mintegy 1250 iskola regisztrált a programra és a rendhagyó tanórákon részt vevő diákok száma meghaladta a 200 ezret.

A hazánkban negyedik alkalommal megrendezett Pénz7 számos szakmai programot kínált az iskolák számára a „Hitelekről okosan!" és az „Üzleti ötlet és együttműködés" témakörében. Az idei év újdonságaként a digitalizáció jegyében a középiskolás diákok számára a Pénziránytű Alapítvány több, a hitelfelvétel témaköréhez kapcsolódó animációs filmet, valamint e-learning tananyagot is készített.

Forrás: MTI/Manek Attila

A Global Money Week rendezvénysorozatot a Child and Youth Finance International nemzetközi nonprofit szervezet 2012-ben indította el annak érdekében, hogy világszerte küzdjön a szegénység ellen.

Megközelítésük szerint ennek leghatásosabb eszköze, ha az emberek megismerkednek az alapvető pénzügyi kérdésekkel, megtanulják, hogyan bánjanak a pénzzel, és tisztában vannak azzal, hogy anyagi boldogulásukért ők is sokat tehetnek. A CYFI Global Money Week programja mára már 150 országban van jelen, a rendezvénysorozat az idén már közel 8 millió diákhoz és fiatalhoz jutott el.