Egyetlen ábrán Magyarország 2017-es gazdasági teljesítménye

Tihany
Vágólapra másolva!
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 24 éve indította el Magyarország című kiadványsorozatát, amellyel a statisztikai törvényben foglaltaknak megfelelően évről évre tájékoztatja az országgyűlést, valamint a kormányt a társadalomról, a gazdaságról és a környezetről.
Vágólapra másolva!

A sorozat legújabb kötete a most megjelenő Magyarország, 2017 című kiadvány - írja a KSH az Origóhoz eljuttatott közleményében.

Megjelent a Magyarország tavalyi évét bemutató KSH-kiadvány Forrás: Turista Magazin/Dömsödi Áron

Évente a legfontosabb jellemzőkről

A Magyarország, 2017 a magyar társadalom legfontosabb jellemzőit, demográfiai és munkaerőpiaci helyzetét, a megélhetési viszonyokat és az életkörülményeket, valamint a társadalmi jóllét néhány aspektusát bemutató kiadvány. Kitekint a nemzetközi környezetre, vizsgálja hazánk helyét és kapcsolatait a világ, illetve Európa gazdaságával.

Egyúttal részletes áttekintést ad – a makrogazdasági és az ágazati statisztikák felhasználásával − a magyar gazdaság teljesítményéről.

A KSH a tavalyi év magyar gazdasági teljesítményét leíró néhány fontos mutatóról az alábbi infografikát készítette. Az ábrán is hivatkozott kiadványa az intézmény honlapjáról közvetlenül, ide kattintva érhető el.

Forrás: KSH

A kiadványt a természeti környezet állapotának és az infrastruktúra legfontosabb elemeinek bemutatása zárja.

Néhány olyan témakörnél, ahol a 2017. évi adatok még nem álltak rendelkezésre, a kiadvány a legfrissebb meglévő adatokat elemzi.

Annak érdekében, hogy Magyarország társadalmáról és gazdaságáról minél átfogóbb képet adjon, a kötet a hazai, valamint a nemzetközi statisztikai szolgálatok adatain túl más szervezetek, tudományos műhelyek szakmai és tudományos kutatásainak eredményeit is felhasználja.