Helyreállt a MasterCard a leállás után

2018.07.12. 21:05

Sehol sem lehet MasterCard bankkártyával fizetni, illetve pénzt felvenni az országban. Az Origo munkatársa utánajárt, hogy mi lehet a probléma.

Gyakorlatilag leállt a MasterCard az országban. Munkatársunknak az egyik áruházláncban azt mondták, hogy sehol sem lehet MasterCard kártyával fizetni. Az OTP telefonos ügyfélszolgálatán jelenleg több mint 130 ember várakozik. 

Képünk illusztrációForrás: MTI/Faluldi Imre

Mint kiderítettük más országokban, többek között Németországban, Csehországban, Lengyelországban és Romániában is probléma van a MasterCard bankkártyával, de a cég egyelőre még nem ad ki sajtóközleményt ez ügyben.

A The Sun értesülései szerint Angliában is teljes a káosz, ráadásul úgy tűnik, a probléma a legtöbb nemzetközi bankra is hatással van.

Friss: A MasterCard rendszere újra működik.

A szerkesztőségünkhöz eljutatott tájékoztatás szerint a fizetési rendszerében keletkezett hibát sikerült elhárítani, a rendszer újra a megszokott módon működik. A kártyabirtokosok probléma nélkül használhatják Mastercard hitel- és betéti kártyáikat. A Mastercard sajnálatát fejezi ki az okozott kellemetlenségek miatt.