Zűrzavaros csalássorozatba keveredett az Arsenal

Horizontal
Heavy snow falling outside Arsenal's stadium forcing the cancellation of their English Premier League football match against Stoke City at the Emirates Stadium, London, on December 18, 2010. AFP PHOTO/GLYN KIRK FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. / AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Az Arsenal futballklub is érintett lehet abban a feltételezett csalássorozatban, amelynek során egy – más hírek szerint több – ismeretlen a kínai elektromosautó-gyártó cég, a BYD Auto nevében reklámszerződéseket kötött.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre elég zűrzavarosnak tűnő ügyben az autógyár a hatóságokhoz fordult, hogy nyomozzák le, ki járhatott el az elmúlt időszakban a nevükben, a cég képviselőjének adva ki magát. A kínaiak hangsúlyozzák: senkit sem bíztak meg azzal, hogy ilyen szerződéseket hozzon tető alá – adta hírül a Bloomberg.

Márpedig valaki(k) az elmúlt három évben tucatnyi ilyen szerződést kötött(ek), s ezek szerint az autógyártó tudta nélkül.

Az ügy csak a múlt hónapban került napvilágra, amikor a BYD nyilvánosságra hozott bizonyos, csalásra utaló részleteket a reklámszerződéseivel kapcsolatban. Később a közösségi médiában kifejezte abbéli reményét, hogy a csalássorozat nincs jelentősebb hatással a hirdetési piacra, és nem jelent komolyabb veszteséget az érintett cégek számára.

A BYD elektromos busza Forrás: AFP/Imaginechina/Stringer

Az Arsenal és a BYD között még áprilisban jött létre egy reklámszerződés, amely szerint a kínai autógyártó lett a futballklub globális partnere az elektromos autókat és buszokat tekintve. Az együttműködés tényét az Arsenal honlapján közzé is tették, és a nagy kínai napilapok is hírt adtak róla.

Ehhez képest óriási megrökönyödést keltett, amikor a futballklub most bejelentette: a kínai autógyártó arról tájékoztatta őket, hogy ők is annak a csalássorozatnak az áldozatai között vannak, amelyről júniusban számoltak be.

Azt a férfit, aki a BYD részéről aláírta velük a szerződést, a kínai hatóságok időközben állítólag már letartóztatták.