McDonald’s és Starbucks: egy különös barátság kezdete

Starbucks
--FILE--A pedestrian walks past a cafe of Starbucks Coffee in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 29 October 2013. Starbucks Corp. plans to add 12,000 locations globally in the next five years, signaling that the world's largest coffee-shop chain still considers brick-and-mortar expansion a major part of its growth strategy. The target includes expanding to 5,000 cafes in China, the Seattle-based company said Wednesday (7 December 2016) in a statement. The global goal would bring Starbucks' total store base to 37,000, a 48 percent increase from its current level.
Vágólapra másolva!
A McDonald's és a Starbucks alapítóként csatlakozott a NextGen Cup Consortium and Challenge (NCCG) kezdeményezéshez, melynek a célja, hogy világszerte újrahasznosítható vagy lebomló poharakkal cseréljék le a műanyagot.
Vágólapra másolva!

A Closed Loop Partners által indított globális kezdeményezéshez a McDonald's 5 millió dollárral járul hozzá, így a csoport már 10 millió dollárt gyűjtött be a támogatóktól. Az NCCG szeptemberben indul, célja pedig az innováció támogatása és a műanyag használat visszaszorítása.

Az NCCG várja a feltalálók és vállalkozók ötleteit, a legjobb megoldások kiötlői pedig akár 1 milliárd dolláros támogatást is kaphatnak.

Emellett a hét legjobbnak ítélt projekt résztvevői egy hat hónapon át tartó mentorprogramban vehetnek majd részt, ahol finomhangolhatják találmányukat.

Marion Gross, a McDonald's munkatársa elmondta, hogy a vállalat elkötelezett a környezetvédelem mellett és olyan változásokat szeretnének eszközölni, amelyek pozitív hatással vannak a közösségre és a világra. Hozzátette, hogy várják már a Starbucks-szal és a Closed Looppal való közös munkát és reméli, hogy közösen találnak majd hosszú távú megoldást.

illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Liu jiao

Colleen Chapman, a Starbuck munkatársa szerint a vállalatnál örülnek annak, hogy olyan piaci partnerekkel dolgozhatnak együtt mint a McDonald's. Reméli azt is, hogy sikerül megoldást találniuk a problémára és később még többen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.