Húsz éve vártak erre a német autógyárnál

opel, Frankfurt autoshow, kiallitas, kocsi. 2017.09.13 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A francia PSA Csoport részvényei meredek emelkedésnek indultak arra a hírre, hogy az Opel autógyár megvásárlására fordított pénz termőre fordulhat. A korábbi tulajdonos, az amerikai General Motors (GM) irányítása alatt a márka közel két évtizeden keresztül nem termelt nyereséget. A franciák azonban most megmutatták, hogy lehet nyereségesen is működtetni a német autógyártót.
Vágólapra másolva!

A PSA részvényei a keddi kereskedésben 11 százalékkal drágultak, amikor elterjedt a híre, hogy csaknem húsz év után ismét nyereséges lesz az Opel. A PSA Csoport első féléves nettó profitja 1,48 milliárd fontra nőtt az előző évvel korábbi 1,26 milliárdról.

Az Opel 502 millió fontos működési eredményt ért el,

a költségeket 28 százalékkal csökkentették a márkánál - közölte a Wall Street Journal.
A GM tavaly augusztusban adta el az Opelt a brit Wauxhall márkával együtt 2,2 milliárd dollárért, miután már évek óta veszteségesen működött. Novemberben nagyszabású átszervezési program indult el a cégnél, ami a jelek szerint máris meghozta gyümölcsét.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az Opel korábban éveken keresztül már csak nyűg volt a GM számára,

komoly összegeket áldoztak arra, hogy nyereségessé tegyék, ám sikertelenül. A német autógyártó eladása azonban az amerikaiak számára azt is jelenti, hogy ezzel kivonultak kontinensünkről, amely a világ harmadik legnagyobb autópiacának számít.