Itt érzik magukat a legjobban a munkavállalók

mobil telefon mobiltelefon kkv kisvállalkozás számítógép laptop
Businessman talking on cell phone in office.
Vágólapra másolva!
A People magazin idén is megjelentette a "Companies That Care", vagyis a "törődő cégek" listáját, amit a Great Place to Work nevű, kutató- és tanácsadócég állított össze. Ezen 50 amerikai céget nevesítenek, amelyek valóban törődnek alkalmazottaikkal.
Vágólapra másolva!

A felmérés során több mint 4,5 millió munkavállaló véleményét használták fel.

A dolgozóknak rangsorolniuk kellett a cégeket az életükre és a közösségre gyakorolt hatásaik alapján, mint például a „munkámnak jelentősége van" vagy a „büszke lehetek az elért eredményeimre" szempontok figyelembe vételével.

Illusztráció Forrás: BSIP/Alice S. / BSIP/Alice S.

A felmérés kapcsán úgy találták az azt kiértékelők, hogy a munkavállalóval való törődés valójában igen kifizetődő.

A San Franciscó-i székhelyű számítástechnikai cég,

a Salesforce már a második alkalommal vezeti a listát.

Ezt azzal érdemelte ki, hogy különösen odafigyel az "egyenlő munkáért egyenlő bért" elvre, azaz a munkavégzéssel nem összefüggő szempontok nem számítanak a bérezés kialakításában.

A cég 2016-ban és 2017-ben egyaránt 3-3 millió dollárt költött arra, hogy megszüntesse a dolgozók nemi, rasszbeli vagy etnikumi megkülönböztetését.

Azt akartuk kitalálni, miképpen segíthetjük a nőket a Salesforce-nál – nyilatkozta a MoneyIshnek Cindy Robbins, a cég személyzeti vezetője.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image / Science Photo Libra

A második legtörődőbb cégnek a Deloitte globális könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatot választották.

A cégnél ráadásul egy négy hónapos ösztöndíj is elérhető az alkalmazottak számára. Az azt elnyerők lehetőséget kapnak arra, hogy társadalmi problémák lehetséges megoldásain dolgozzanak a fenntarthatóság és a szociális egyenlőtlenség kérdéseiben.

A listán a harmadik cég az amerikai Ultimate Software lett.

Az 1990-ben Floridában alapított vállalat egy olyan workshopot indított, aminek célja, hogy minden alkalmazottnak biztonságos és barátságos környezetet biztosítson.

Azok a cégek, ahol figyelembe vették a dolgozók igényeit, négyszer annyi bevételt értek el, mint a lista legalján szereplők.

Ráadásul a vezetői hatékonyságban legmagasabb pontszámot kapott vállalatok ötszörös bevételt értek el a hátul végzőkhöz képest.

A kutatások azt mutatják, hogy a dolgozók termelékenysége növekszik, míg a stressz-szintjük csökken.

Ugyanakkor azok a munkavállalók, akik nem elégedettek munkahelyükkel, 37 százalékkal kevesebb napot dolgoztak, 49 százalékkal több balesetet szenvedtek, és 60 százalékkal többet hibáztak, mint azok a munkavállalók, akiket megbecsül a cégük.