Nagyot alakított a Rossmann

Run in Manhattan Shopping Centre in Gdansk  gdansk curiosity human interest february 2018 people poland run RUNNING competition runners poalnd healt shoppin mall
Runner running in front of Rossmann shop is seen in Gdansk, Poland on 17 February 2018 Runners take part in the Manhattan Run - run competition inside the Manhattan shopping centre in Gdansk. Participants had to run 2 km route over all shopping mall floors and underground parking. (Photo by Michal Fludra/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Rossmann Magyarország Kft. 78,4 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, 15,3 százalékkal többet az előző évinél. A drogérialánc idén és jövőre is kétszámjegyű növekedésre számít – mondta Flórián László, a társaság ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, 208. magyarországi üzletük megnyitóján.
Vágólapra másolva!

A 2017-es évet 4,6 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a Rossmann, ami 64 százalékkal haladta meg a megelőző évit – közölte. Tavaly 30 millió vásárlást regisztráltak a társaság üzleteiben.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

A tervek szerint idén az árbevétel megközelíti a 90 milliárd, jövőre pedig a 100 milliárd forintot.

A tavalyi 2 milliárd forint után idén 2,8 milliárd forintot fordítanak az üzlethálózat és az informatika fejlesztésére.

Flórián László kiemelte: a Rossmann webshopjában megrendelhető a drogéria csaknem teljes választéka, több mint 15 ezer termék, amelyeket az egész országban kiszállítanak.

Dolgoznak az online kereskedelem további fejlesztésén, egyebek mellett azon, hogy a megrendelt áru bármelyik boltban átvehető legyen.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Holger Hollemann

A tervek szerint a Rossmann a tavalyi tíz bolt után az idén, valamint a következő két évben is hasonló nagyságrendben nyit majd új üzleteket – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A 208. magyarországi üzlet budapesti Aréna Mallban nyílt meg csaknem 600 négyzetméteren, ez a cég második legnagyobb egysége Magyarországon.

A német Rossmann 25 évvel ezelőtt, 1993-ban alapította magyarországi leányvállalatát, a hazai társaság jelenleg 1750 dolgozót foglalkoztat.