Minden idők egyik legnagyobb létszámleépítése jöhet

Siemens
referencenumber: sosep200411-05 Siemens AG 21.01.2004 | Siemens – das bedeutet Innovation, Kundenorientierung und globale Wettbewerbsfähigkeit. Und es bedeutet ein breit gefächertes Geschäftsportfolio, das das Unternehmen gerade in schwierigen Zeiten robust macht und aus dem es durch konsequente Nutzung von Synergien eine einzigartige Angebotsstärke gewinnt. Siemens AG January 21, 2004 | Siemens stands for innovation, customer focus and global competitiveness – all around the world. Generating synergies for a unique array of products, services and solutions, our broad portfolio gives us a competitive edge, particularly in tough times.
Vágólapra másolva!
Nagyarányú dolgozói létszámcsökkentés jöhet a Siemens-nél a Bloomberg értesülései szerint. A vállalatóriás a jelek szerint arra készül, hogy munkavállalói állományának 5 százalékától válik meg globálisan.
Vágólapra másolva!

A Siemens a Vision2020 névre keresztelt tervének részeként tekinti az órási létszámot érintő leépítést. Ebben a vállalatcsoport hatékonysági és belső struktúrájára vonatkozó, egyszerűsítési törekvéseit foglalja össze.

Földrengésszerű vágás

A tervezett leépítés 20 ezer munkavállalót érint a csoport által világszerte foglalkoztatott mintegy 380 ezer főből.

20 ezer munkavállalójától válhat meg a Siemens Forrás: Origo

A vállalatnál egyelőre nem kommentálták az értesüléseket. Az azonban tudható, hogy a befektetőkkel folytatott megbeszéléséken rendre téma volt, hogy az adminisztratív hatékonyságot

20 százalékkal növelni kell a vállalatnál.

Az is elvárásként fogalmazódott meg, hogy 20 százalékkal csökkenjenek a cég belső működését támogató információtechnológiai megoldások, illetve a részlegek közös feladatainak megoldását elősegítő szolgáltatások ("shared service") költségei is.

Csak az irodai dolgozóknak kell félniük

Úgy tűnik, a jelentős létszámvágás csak és kizárólag az irodai munkát végzőket érinti, a gyárakban, összeszerelő üzemekben, tervezési feladatokon dolgozókat nem.

A jogi, személyzeti és a pénzügyi osztályok személyi állománya csappanhat meg jelentősen a közeljövőben, de a kiszivárgott információk szerint, a kétkezi munkavállalóknál nem terveznek leépítést.

A cégnél a lépéstől jelentős megtakarításokat várnak.

Azt az elmúlt két év nehézségei indokolják. A cég több divízóját is felszámolni kényszerült, hogy a turbinagyártó üzletágára fókuszálhasson erőforrásaival. A gázturbinák előállításában várhatóan kínai partnerségre is lépnek, annak megerősítésére.