Csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével

Orbán Viktor
Budapest, 2016. december 13. A Magyar Posta Zrt. munkatársa mutatja a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Csalók a társaság logóját felhasználva értékes nyereményeket ígérnek, máskor pedig a Magyar Posta nevében személyes adatokat szereznek meg.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta honlapján a következő figyelmeztetés olvasható az esettel kapcsolatban:

Újabb hamis hirdetés jelent meg internetes oldalakon, amelyben a Magyar Posta logóját felhasználva nyereményjátékot hirdetnek és klikkelésért cserébe komoly értékű nyereményeket ígérnek.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Magyar Posta Zrt.-nek jelenleg nincs olyan nyereményakciója, amellyel telefonkészüléket lehet nyerni. A Magyar Posta Zrt. akcióit, nyereményjátékait a hivatalos csatornákon hirdeti, böngészés közben felugró ablakként, honlapokba beépülő hirdetésként nem jelenik meg.

A Magyar Posta által meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, így ha azt az adott weboldalon nem találja, gyanakodjon, és javasoljuk, hogy zárja be azt az ablakot.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az utóbbi hetekben ismét jelezte néhány ügyfél, hogy a Magyar Posta nevében hívták fel őket ismeretlenek és érkező vagy át nem vett küldeményre hivatkozva személyes adatokat szerettek volna megtudni.

Fontos tudni, hogy a Magyar Posta telefonon nem kér be érzékeny személyes adatokat, ezért ha ilyen történik, járjanak el kellő körültekintéssel és amennyiben lehetséges, kérjük, tájékoztassák a Magyar Posta ügyfélszolgálatát (06-1-767-8282).

Kérjük, fokozottan ügyeljenek adataik védelmére!