Csalók élnek vissza a Magyar Posta nevével

2018.08.24. 14:42

Csalók a társaság logóját felhasználva értékes nyereményeket ígérnek, máskor pedig a Magyar Posta nevében személyes adatokat szereznek meg.

A Magyar Posta honlapján a következő figyelmeztetés olvasható az esettel kapcsolatban:

Újabb hamis hirdetés jelent meg internetes oldalakon, amelyben a Magyar Posta logóját felhasználva nyereményjátékot hirdetnek és klikkelésért cserébe komoly értékű nyereményeket ígérnek.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Magyar Posta Zrt.-nek jelenleg nincs olyan nyereményakciója, amellyel telefonkészüléket lehet nyerni. A Magyar Posta Zrt. akcióit, nyereményjátékait a hivatalos csatornákon hirdeti, böngészés közben felugró ablakként, honlapokba beépülő hirdetésként nem jelenik meg. A Magyar Posta által meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, így ha azt az adott weboldalon nem találja, gyanakodjon, és javasoljuk, hogy zárja be azt az ablakot.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az utóbbi hetekben ismét jelezte néhány ügyfél, hogy a Magyar Posta nevében hívták fel őket ismeretlenek és érkező vagy át nem vett küldeményre hivatkozva személyes adatokat szerettek volna megtudni. Fontos tudni, hogy a Magyar Posta telefonon nem kér be érzékeny személyes adatokat, ezért ha ilyen történik, járjanak el kellő körültekintéssel és amennyiben lehetséges, kérjük, tájékoztassák a Magyar Posta ügyfélszolgálatát (06-1-767-8282).Kérjük, fokozottan ügyeljenek adataik védelmére!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK