Ajándékkuponokkal veszi meg az Amazon a jó értékeléseket

Amazon, Ezekben a márkákban bíznak leginkább a fiatalok
4. Amazon
Vágólapra másolva!
Az egyik Twitter felhasználó észrevette, hogy Amazon dolgozók egy csoportja gyakorlatilag egyforma szövegekkel védi a vállalatot a közösségi médiaoldalon. Az Amazon megerősítette, hogy az úgynevezett "FC Ambassador Program-ról" van szó, és nem botok írják a válaszokat és tweeteket, hanem aktuális alkalmazottak.
Vágólapra másolva!

Az Amazon szerint az FC ambassadorok (nagykövetek) olyan dolgozók, akik már régóta vannak a vállalatnál, így képesek őszinte és helytálló véleményt írni a cégről. Azonban ezeknek az alkalmazottaknak a kommentjei főleg olyan témákat érintenek, amelyek miatt sokat kritizálják az e-kereskedelmi óriást, ráadásul kizárólag pozitív dolgok olvashatók.

Ilyen többek között a raktári dolgozók munkakörülménye, valamint a kompenzációk.

Jelenleg 14 alkalmazott tölti be a nagykövet szerepét, de állításuk szerint ezért nem kapnak fizetést. Egy korábbi nagykövet elmondta, hogy a cég egy szabadnapot adott neki, amelyet három héten belül fel kellett használni, valamint szendvicseket, ebédet és egy 50 dolláros Amazon ajándékkártyát.

A kezdeményezéssel a vállalat arról próbálja meggyőzni az embereket, hogy az Amazonnál jól bánnak az alkalmazottakkal. Erre szükség is van, hiszen nemrég kiderült, hogy a feszített munkatempó miatt a raktári dolgozóknak még a mosdóba sincs idejük kimenni, ezért inkább egy félliteres üvegbe végzik el a dolgukat.