A fizetése százszorosát kapta véletlenül egy alkalmazott

pénzszámolás
10612715 - hands counting dollar money on white background
Vágólapra másolva!
Ausztrália északi területének kormányzata egy elütés miatt fizetése százszorosát utalta ki egyik alkalmazottjának, aki azonban ellenállt a csábításnak, és nem tartotta meg, hanem visszautalta az összeget.
Vágólapra másolva!

Ugyan négy hétbe telt, de visszautalta a pénzt az alkalmazott, aki az ausztrál északi terület kormányzatának hibájából fizetése százszorosát kapta. Azért tartott ilyen sokáig az összeg visszatérítése, mert az alkalmazott olyan területen lakott és dolgozott a kietlen térségben, ahol nincs bank a környéken.

A kormányzati vizsgálat két hibát állapított meg ennél az esetnél. Az egyik az elrontott adatbevitel, a másik pedig a rendszer hibaüzenetének figyelmen kívül hagyása.

Nem ez az első pénzügyi baki, amit az északi terület kormányzata elkövetett, hiszen 2017 júniusa óta ez már a 743. túlfizetéses eset volt. Ráadásul az emberi mulasztás miatt átutalt összegből 767 ezer ausztrál dollárt még mindig nem kaptak vissza.

Illusztráció Forrás: 123RF

Az északi területen évente 1,2 millió ausztrál dollárt buknak a túlfizetések miatt, annak ellenére is, hogy folyamatosan próbálják megakadályozni a hasonló esetek előfordulását.