Gulyás Gergely: Versenyelőnyt jelent a mérsékelt energiaár

GULYÁS Gergely
Budapest, 2018. augusztus 28. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Elmű megalapításának 125. évfordulója alkalmából az Elmű Igazgatósága által szervezett rendezvényen Budapesten, az Elmű Váci úti székházában 2018. augusztus 28-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszédet mondott a Budapesti Elektromos Művek 125 éves fennállása alkalmából tartott rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Itt Gulyás Gergely azt mondta, hogy versenyelőnyt jelent

a mérsékelt energiaár és a biztonságos energiaellátás a magyar gazdaság számára.

Emellett a miniszter az ELMŰ-ÉMÁSZ működését a magyar-német kapcsolatok sikeres példájának nevezte.

a versenypiaci kereskedés mellett 2 millió lakossági ügyfél szolgáltatója, jelentősége ezért túlmutat a piaci szerepvállaláson - mondta a miniszter.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Elmű megalapításának 125. évfordulója alkalmából az Elmű Igazgatósága által szervezett rendezvényen Budapesten Forrás: MTI/Kovács Attila

Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke sikeres folyamatnak nevezte a cég átalakulását hagyományos energiavállalatból korszerű szolgáltatóvá.

Martin Hermann, az ELMŰ legfőbb részvénytulajdonosa, az innogy SE kiskereskedelmi operatív igazgatója a közeljövő kihívásai közül kiemelte a növekvő energiafogyasztást, és hozzátette, hogy a mindennapokat átalakító folyamatok, a digitalizáció hatásai az energiatermelést is átalakítják.