A világ legértékesebb médiavállalata újabb nagy nevet igazolt

Paris Games Week 2017 : Day Three At Porte De Versailles In Paris
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 02: Netflix logo is displayed during the 'Paris Games Week' on November 02, 2017 in Paris, France. Netflix is an American company offering streaming movies and TV series on the Internet. 'Paris Games Week' is an international trade fair for video games and runs from November 01 to November 5, 2017. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A világ legértékesebb médiavállalat - a Netflix - bejelentette, hogy új kommunikációs igazgató érkezik a céghez két hónappal azután, hogy az előző távozott rasszista megnyilvánulásai miatt.
Vágólapra másolva!

A Netflix közölte, hogy Rachel Whetstone lesz a vállalat új kommunikációs igazgatója. Whetstone a Facebooktól érkezik, ahol hasonló szerepkörben és beosztásban dolgozott. A Netflix korábbi kommunikációs igazgatóját - Jonathan Friedlandet - azután bocsátották el, hogy állítólag rasszista szavakat használt a kollégáival folytatott beszélgetések során, többek között az "N-betűs" szót is.

Friedland azóta többször is bocsánatot kért szóhasználata miatt, friss információk szerint pedig nem a kollégáit illette a rasszista jelzőkkel.

Rachel Whetstone, a Facebooknál betöltött fontos posztja mellett korábban az Egyesült Királyságban dolgozott politikai tanácsadóként, valamint a Google és az Uber vállalatoknál is megfordult már, tehát egy igazi sztárigazolásról van szó.

illusztráció Forrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

Wheatstone csak néhány hét múlva veszi fel a Netflixnél a munkát, mert időre van szüksége, hogy lezárja eddigi dolgait a Facebooknál.