Hamarosan teljesen bezöldül a Facebook

facebook, tenyér
Bizonyos feltételek esetén, egy elhunyt profilja továbbra is aktív maradhat a Facebookon (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A Facebook tényleg teljesen zöld lesz, de nem a közösségi oldal színe fog megváltozni a már jól ismert kékről, hanem megújuló energiákra áll át a cég. A vállalat elkötelezett híve a fenntarthatóságnak, ezért 2020-ra már csak zöld energiákat fognak használni a működéshez.
Vágólapra másolva!

A Facebook még 2013-ban kezdte meg az átalakulást, amikor is rengeteg pénzt fektettek a szélenergiába és a napenergiába. A vállalat 2015-ben pedig elhatározta, hogy az idei évre a létesítményeik felét már kizárólag megújuló energiákkal fogják működtetni.

Ezt már tavaly sikerült megvalósítaniuk, ezért újabb célt tűztek ki, vagyis azt, hogy 2020-ra a cég már teljes egészében megújuló energiával fog üzemelni.

A Greenpeace mellett több környezetvédő szervezet is elismeréssel beszélt Mark Zuckerberg munkájáról. Gary Cook, a Greenpeace aktivistája szerint egyre több vállalat próbál meg fenntarthatóbbá válni, ez pedig nagyban segíthet a globális felmelegedés lelleni küzdelmet.

illusztráció Forrás: Pixabay

A Facebook mellett az Amazon is úgy döntött, hogy hosszú távon kizárólag megújulú energiák segítségével fogják működtetni a cég létesítményeit, ők azomban konkrét dátumot nem árultak el. Ennek ellenére tavaly októberben bejelentették, hogy az Amazon texasi szélfarmja 1 millió megawatt tiszta energiát fog termelni évente a vállalatnak.