Állja a szavát a Starbucks

Starbucks
--FILE--A pedestrian walks past a cafe of Starbucks Coffee in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 29 October 2013. Starbucks Corp. plans to add 12,000 locations globally in the next five years, signaling that the world's largest coffee-shop chain still considers brick-and-mortar expansion a major part of its growth strategy. The target includes expanding to 5,000 cafes in China, the Seattle-based company said Wednesday (7 December 2016) in a statement. The global goal would bring Starbucks' total store base to 37,000, a 48 percent increase from its current level.
Vágólapra másolva!
Szeptemberben dél-koreai kávézóiban vezeti be a műanyag szívószálak helyett az új papír alapú termékeket a Starbucks – írta a Yonhap News.
Vágólapra másolva!

Szeptember 10-én kezdik lecserélni a műanyag szívószálakat, és

novemberig tart majd a folyamat az amerikai cég több mint száz dél-koreai kávéházában.

A műanyag szívószál bomlási ideje több száz év, miközben a műanyaghulladék felhalmozódás hatalmas probléma az óceánokban és az élővilágban.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Liu jiao

A nemzetközi vállalat még júliusban tett ígéretet arra, hogy 2020-ig minden kávézójából száműzi a hagyományos, műanyag szívószálakat és helyettük környezetbarát terméket használ majd.

A szívószál-csere összhangban van a Starbucks azon erőfeszítésével, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt negatív hatást.