Olyan dolgot jelentett be a BKV, amit csak szeretni lehet

jobbra állunk a mozgólépcsőn, mozgólépcső, közlekedés, etikett
Vágólapra másolva!
Felelős vállalatként a BKV Zrt. arra törekszik, hogy az utazóközönség számára olyan higiéniai környezetet biztosítson, ahol védve vannak a kórokozóktól, írja a társaság az Origóhoz eljuttatott közleményében, melyben az ennek érdekében megtett lépéséről számol be.
Vágólapra másolva!

Sokan egyenlőségjelet tesznek az őszi-téli időszak, valamint az iskolakezdés és a szokásosnak mondható őszi megbetegedések, különösen az influenza közé - írják. Azért, hogy az utazóközönséget védjék a kórokozóktól, a cégnél idén is alkalmazzák a korábban már kipróbált higiéniai bevonatot.

A BKV Zrt. közleményéből kiderül, a Resysten Hungary Kft.-vel karöltve továbbra is a jól bevált, és a korábbiakban már sikerrel alkalmazott higiéniai bevonattal vigyáznak utasaikra.

A mozgólépcsők korlátjai mellett már a felújított szerelvényeken is alkalmazzák a bevonatrendszert.

A mozgólépcsőkön már alkalmazott megoldást kiterjesztik a felújított járművekre (illusztráció) Forrás: MTI/Jászai Csaba

A technológia sajátossága és hatása abban rejlik, hogy egy úgynevezett fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonatot képez a felületen, így mintegy 90 százalékkal csökken a szennyezettség, ezzel a kórokozók megjelenésének esélye is.

A titán-dioxidot, mint katalizátort felhasználva, a fény segítségével éri el a kívánt védőhatást a megoldás.

A bevonatrendszer molekuláris szinten épül bele a felületekbe, ezáltal akár egy éven keresztül is védőréteget tud képezni a felszínen, ezzel is drasztikusan mérsékelve a mikrobák megjelenését.

Elkötelezettek vagyunk az innovatív technológiák alkalmazásban, így a vírusok és baktériumok elleni harcban, az egészség megőrzésében továbbra is keresni és alkalmazni fogjuk azokat a megoldásokat, amik utasaink javát szolgálják - jelzi a tömegközlekedési vállalat.