Üzleti intelligenciával erősít a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Vágólapra másolva!
Business Intelligence szolgáltatásokkal lép piacra a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. Az új üzletág az útdíjfizetéssel és úthasználattal kapcsolatos, növekvő tudományos és üzleti igényeket elégíti ki. Az üzletág fejlesztésért Kitta Gergely stratégiai és kormányzati kapcsolattartásért felelős igazgató felel a jövőben.
Vágólapra másolva!

A közúti személy- és áruszállítás mértéke az Európai Unióban és Magyarországon is növekszik, ezért az útdíjfizetéssel kapcsolatos üzleti és tudományos célú adatok feltárása az elmúlt időszakban nyilvánvaló piaci igénnyé formálódott a NÚSZ Zrt.-nél.

A társaság a díjfizetéshez kapcsolódó közlekedés és úthasználat tekintetében hatalmas adatvagyonnal bír,

ami évente több mint 1 milliárd regisztrált eseményt és 10 terabyte elemezhető adatmennyiséget jelent.

az adatvagyont is értem, amit fejleszteni és hasznosítani szükséges. Az operáció mellett az innovációra helyezzük a hangsúlyt a NÚSZ-nál, amiben az üzleti intelligencia képesség erősítésének fontos szerepe lesz – közölte Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

Kitta Gergely, a NÚSZ Zrt. stratégiai és kormányzati kapcsolattartásért felelős igazgatója hozzátette:

amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot, társadalmilag hasznosak, és főként a tudományos életben dolgozók vagy a felsőoktatásban tanulók előmenetelét segítik.

A tervek szerint a NÚSZ Zrt. business intelligence szolgáltatásait főként

tanácsadócégek, fuvarozók, logisztikai, közlekedési és energetikai vállalkozások veszik majd igénybe.

A társaság a szolgáltatás igénylőitől kizárólag a szakmai anyagok előállításának költségtérítését kéri el megbízási díjként.