A Tesco újítása felbolygathatja a munkaerőpiacot

Vágólapra másolva!
Újabb munkavállalói rétegek munkába állását segíti a Tesco: a „Fixen fix” rögzített részmunkaidős foglalkoztatás rugalmas feltételeket biztosít azoknak, akiknek kiemelten fontos a munkaidő garantált kiszámíthatósága – például a kisgyermekes szülőknek vagy a másodállást vállalóknak.
Vágólapra másolva!

A rögzített részmunkaidő bármely intervallumban, akár heti öt órában vagy csak hétvégi munkavégzéssel is kérhető, miközben a munkavállaló a közvetlen foglalkoztatás minden előnyét is élvezheti.

Az üzletlánc célja, hogy ezzel a lehetőséggel támogassa azokat, akik eddig a nehezen tervezhető munkavégzés miatt nem tudtak munkát vállalni.

Ilyenek elsősorban a kisgyermekes munkavállalók, a tanulók, a nyugdíjasok és a másodállást keresők. A Munka Törvénykönyvének előírásait követő „Fixen fix” foglalkoztatási forma bármely munkakör esetén kérhető.

– hangsúlyozta Szigeti Barbara, a Tesco kiskereskedelmi HR-vezetője.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Tescónál a munkavállaló tulajdonképpen – az áruházi működést figyelembe véve – maga választhatja ki a számára megfelelő napszakokat és órákat a munkavégzésre.

Az áruházlánc a munkaszerződésében is vállalja és szavatolja, hogy kizárólag azokban az időszakokban foglalkoztatja a leendő munkavállalót, amelyekben korábban megállapodtak.

A cég egyik dolgozója kiemelte, hogy a tervezhető beosztás nemcsak számára pozitív, hanem ami a legfontosabb, a családja is profitálhat belőle. Több időt tud velük tölteni, és ez megfizethetetlen.