Nagyon figyeljen oda, ha az MKB Bank ügyfele

bank Magyar Kereskedelmi Bank MKB székház
Vágólapra másolva!
Az Origóhoz eljuttatott közleményében az MKB Bank arra hívja fel a figyelmet, hogy több magyar bank mellett az ő ügyfeleiket is veszélyeztetik az adathalász támadások.
Vágólapra másolva!

Ahogyan azt az elmúlt időszakban rendszeresen megtette, az MKB Bank most is figyelmezteti ügyfeleit, hogy ismeretlenek a bank nevében küldött megtévesztő e-mailben próbálják az ügyfelek adatait kicsalni.

A csalók az e-mailben arra kérik az embereket, hogy kattintsanak egy megadott linkre,

amely egy, az eredetihez hasonló, de valójában hamis MKB NetBANKár belépőoldalra irányítja őket. A megadott belépési adatokat a csalók már a valódi banki felületen – az ügyfelek tudta nélkül történő –belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni!

Illusztráció Forrás: Origo

Az MKB Bank arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linkre, és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket!

Amennyiben bármely ügyfél mégis megadta személyes banki adatait, azonnal vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal a +36 80 333 660-as telefonszámon. A tájékoztatáson túl az MKB megtette az ilyenkor szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket.